Man vrijuit voor verkrachting en mishandeling ‘Afghaanse importbruid’: “Woord tegen woord”

© Getty Images
Redactie KW

Een 33-jarige man uit De Panne riskeerde drie jaar cel voor de maandenlange verkrachting en mishandeling van zijn ‘Afghaanse importbruid’ maar werd daarvoor grotendeels vrijgesproken door de strafrechter. “Het is woord tegen woord en bewijzen heb ik niet”, motiveerde de rechter. A.A. kreeg wel vier maanden cel met uitstel voor slagen die hij tijdens een avond uitdeelde.

Volgens de 29-jarige Afghaanse vrouw was haar huwelijk een grote nachtmerrie nadat ze in maart 2021 in ons land kwam wonen en uitgehuwelijkt werd aan de 33-jarige A.A., een Afghaan uit De Panne die hier al 12 jaar woont. Maar die zou niet gelukkig geweest zijn ‘met zijn importbruid’ zoals de vrouw het zelf benoemde, en haar maandenlang geslagen, mishandeld, vernederd en verkracht hebben. Op 22 september diende ze klacht in, nadat een getuige de politie had gebeld toen hij zag hoe A.A. zijn vrouw hardhandig in de auto had gegooid na een familieruzie op straat.

De vrouw vertelde toen aan de politie dat haar leven al maanden een hel was. Een dokter stelde ook de verwondingen van 22 september vast. De advocaat van A.A. vroeg echter de vrijspraak omdat de vrouw alles verzonnen zou hebben. De rechter sprak hem uiteindelijk vrij voor de verkrachting en feiten die tijdens het huwelijk zouden zijn gebeurd. “Het is woord tegen woord en enkel voor het geweld op 22 september zijn er bewijzen”, motiveerde de rechter. Daarvoor kreeg A.A. vier maanden cel met uitstel. Zijn ex-vrouw kreeg 800 euro schadevergoeding. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier