Man voor de rechter nadat verkeersdiscussie zwaar uit de hand loopt in Koekelare: koerier breekt vinger groenarbeider met trap in het kruis

Redactie KW

Een veertiger uit Koekelare riskeert voor de Brugse strafrechtbank twee jaar cel voor verkeersagressie. Tijdens een zware discussie trapte hij naar een groenarbeider, die daarbij een vinger brak.

Op 5 oktober vorig jaar was het slachtoffer met een vrachtwagen snoeisel van platanen aan het opruimen langs de Belhuttebaan in Koekelare. Terwijl hij de kraan bediende kwam koerier K.D. (46) in zijn bestelwagen aangereden. Omdat hij niet goed kon zien of hij veilig kon passeren maakte hij volgens het parket de nodige misbaar. Hij claxonneerde en eenmaal voorbij de vrachtwagen stapte hij uit en begon de situatie met zijn smartphone te fotograferen.

De arbeider vroeg om daarmee te stoppen waarop D. tot drie keer toe in het kruis van het slachtoffer probeerde te schoppen. De arbeider weerde de trappen af met de handen maar liep daarbij een open vingerbreuk op. “De reactie van de beklaagde was buiten elke proportie”, fulmineerde procureur Fauve Nowé. “Het bloed liep dwars door de handschoen van het slachtoffer.” Nowé vroeg twee jaar cel, de minimumstraf bij slagen met een arbeidsongeschiktheid van meer dan vier maanden tot gevolg. Al kon ze zich ook vinden in een werkstraf.

Volgens de verdediging gaat ook het slachtoffer niet vrijuit. “Mijn cliënt claxonneerde inderdaad maar dat was enkel omdat hij de arbeiders wou vragen of hij veilig voorbij kon rijden”, pleitte meester Geert Lambert. “Ze reageerden afwijzend waarna mijn cliënt foto’s wou nemen van deze gevaarlijke verkeerssituatie. Het slachtoffer was razend en probeerde de gsm af te nemen van mijn cliënt, die zich verweerde.” K.D. schermde naar eigen zeggen voor zijn gsm. “Daar staan immers dierbare foto’s op van mijn moeder.”

Meester Lambert wees op het blanco strafblad van K.D. en vroeg om hem geen straf op te leggen. De uitspraak volgt op 25 april. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier