Man duwt hoofd agent onder water in Blankenbergse gracht: “Ik wou hem niet doden”

© Getty Images/EyeEm
Redactie KW

Een 24-jarige man uit Knokke-Heist ontkent in de Brugse rechtbank met klem dat hij een agent probeerde te doden door zijn hoofd onder water te duwen in een Blankenbergse gracht.

Op 2 september vorig jaar werd de politie opgeroepen voor een schermutseling in een Blankenbergse zomerbar. Een van de amokmakers, Jonathan M., zorgde verderop opnieuw voor moeilijkheden. De politie probeerde de twintiger te overmeesteren maar die reageerde met een elleboogstoot waardoor een van de agenten een hersenschudding opliep.

Hulp van andere agent

M. ging er vandoor en sprong in een gracht. Omdat hij ermee dreigde zichzelf te verdrinken, sprong een agent hem achterna. Maar M. duwde de man met zijn hoofd onder water. Een tweede agent sprong in het water en zo kon M. uiteindelijk geboeid worden.

De procureur drong maandag aan op een strenge, effectieve straf wegens poging tot doodslag. Hij wees op het strafregister van M., dat veroordelingen bevat voor drugs, corona-inbreuken en geweld.

Volgens advocaat Thomas Gillis was van een oogmerk om te doden evenwel geen sprake. Hij wees ook op de moeilijke jeugd van M. en vroeg een straf met uitstel gekoppeld aan probatievoorwaarden. “Leg hem een totaal alcohol- en drugsverbod op”, pleitte de raadsman. De uitspraak volgt op 11 april. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier