Man (23) die Aaron kaakbeenbreuk sloeg blijft ontkennen: “Hij was zelfs niet op dat feestje!”

© GF/AFr
Redactie KW

De 23-jarige Oostendenaar die vijf jaar geleden de kin van Aaron Vandenbussche (24) middendoor sloeg tijdens een feestje in Lombardsijde, ontkent dat hij de bewuste slag gaf. Sterker nog: volgens hem was hij niet eens op het feestje aanwezig. Al beweerden sommigen dat anders.

Op 23 februari 2019 ging Oostduinkerkenaar Aaron Vandenbussche samen met vrienden even naar een feestje in café De Wedergeboorte in Lombardsijde. Op dansvloer kwam het tot een schermutseling en Aaron wou tussen komen, maar kreeg plots vanop links een keiharde vuistslag op zijn kin, die middendoor brak.

Aanvankelijk werd de zaak geseponeerd omdat niemand kon aangeduid worden, maar na enig zoekwerk, werd Oostendenaar D.V. (23) als verdachte geïdentificeerd, met onder meer camerabeelden als bewijs. Zo zou het gaan om een man met een baard, een scherpe kaaklijn en zwarte schoenen met witte zool. Ook twee getuigen wezen hem aan als de man die de vuistslag uitdeelde. Hij kreeg zes maanden met uitstel, maar ging in beroep.

Schadevergoeding

D.V., die ook veroordeeld werd tot een schadevergoeding van 10.000 euro, blijft ontkennen. “Mijn cliënt was niet eens op dat feestje”, zei meester Kris Vincke. Hij vindt dat ook de beelden van de camera onbruikbaar zijn. “Het is één grote blinde vlek waarop je niemand kan identificeren!” Maar de procureur-generaal wijst erop dat één van de vrienden van D.V. zichzelf én D.V. herkent op de beelden. D.V. zou buiten zelfs nadien nog eens de vuistslag stoer hebben nagebootst voor zijn vrienden. Omdat de feiten al van 2019 dateren, is een straf van zes maanden met uitstel volgens hem wel een passende straf.

De advocaat van Aaron, Kristiaan Vandenbussche, is ook overtuigd dat D.V. de vuistslag gaf. “Het feestje moest nog op gang komen, dus veel volk was er nog niet.” Bovendien kenden de twee elkaar en elkaars vrienden. “In die periode was D.V. ook gekend als agressieveling, met agressieve liedjesteksten. Mijn cliënt heeft D.V. dus duidelijk herkend. Het zou hem sieren moest hij bekennen en zijn excuses aanbieden.” Aaron Vandenbussche doorliep inmiddels een lijdensweg. Hij werd tal van keren geopereerd, moest maanden met een rietje eten en kijkt op tegen nog verdere operaties. “Vroeger ging hij wekelijks karten, maar dat lukt nu niet meer aangezien hij geen helm meer kan dragen”, legt advocaat Vandenbussche uit. “En zaalvoetbal zit er ook niet meer in, want hij mag geen kopbal geven.” Hij was ook fervent Club Brugge-supporter. “Maar naar het titelfeest is hij niet geweest”, zegt Vandenbussche. “Dat klopt. Ik ben ook nog altijd bang om in een massa te staan, dus veel kom ik niet meer buiten.” Uitspraak op 4 september. (OSM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier