Jongeren gaan op de vuist tijdens ruzie om vrije parkeerplaats in Knokke

De ruzie ontstond rond een parkeerplaats. © GF
Redactie KW

Ook in Knokke-Heist was het maandag alle hens aan dek door de drukte die het warme weer naar de kust lokte. De politie activeerde het hitteplan en had de hele dag de handen vol. Zo kookten in de Lippenslaan de potjes letterlijk over tijdens een discussie over een schaarse vrije parkeerplaats. “Groepjes jongeren gingen op de vuist en waren gretig om alles te filmen”, zegt korpschef Steve Desmet.

Het was druk aan onze kust en dat zullen de hulpdiensten geweten hebben. In elke kustgemeente was het over de koppen lopen en zoeken naar een plaatsje. In Knokke-Heist was dat zeker het geval. “Het was voor onze dispatching een zeer drukke dag”, bevestigt korpschef Steve Desmet. “Zo kregen we heel wat meldingen over foutief geparkeerde wagens en waren er doorheen de dag wel incidenten te melden.”

De politie was evenwel voorbereid en ook het hitteplan trad in actie. Wie Knokke-Heist binnenreed langs de Natiënlaan moest voorbij een politiecontrole passeren en in het straatbeeld waren extra agenten visueel zichtbaar. Ook met velen aanwezig zoals ondertussen steevast het geval is bij warme temperaturen: de Noord-Fransen. Een deel van hen zorgde voor overlast. Dat ging van in ontbloot bovenlijf door de winkelstraten lopen tot mensen naroepen en ander zogeheten ‘hittegedrag’.

Ruzie om parkeerplaats

“Gelukkig bleef voor onze politie alles beheersbaar”, zegt de korpschef. Het meest opvallende incident op maandag voltrok zich evenwel in de Lippenslaan. Daar liep een discussie over een vrije parkeerplaats in de loop van de dag volledig uit de hand. Een jongeman probeerde een vrije parkeerplaats — en die waren zéér schaars — vrij te houden voor een kompaan die op weg was met zijn wagen, maar dat was niet naar de zin van een bestuurder die net passeerde. Ook die wagen wou de parkeerplaats innemen, wat resulteerde in een felle discussie. Toen ook de tweede wagen arriveerde ontstond het nodige duw- en trekwerk. “Uiteindelijk gingen zo’n 10 à 20 jongeren er met elkaar op de vuist. Ze waren ook gretig om alles te filmen. Gelukkig waren er enkel lichte verwondingen het gevolg van het incident”, aldus Steve Desmet. “Onze politiediensten waren snel ter plaatse. De betrokkenen werden geïdentificeerd en verhoord waarna er proces-verbaal werd opgesteld.” (MM)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier