Illegaal terecht voor messteek aan vriend: “Discussie over 20 euro”

© BELGA
Redactie KW

Er hangt een 33-jarige man van Tunesische afkomst uit Roeselare een effectieve celstraf van 2 jaar boven het hoofd omdat hij een messteek gaf aan een vriend. Hij gaf toe dat er een discussie was over 20 euro maar ontkende de messteek te hebben gegeven. “Ik had een geperforeerde darm en moest een gevaarlijke operatie ondergaan”, aldus het slachtoffer.

Camerabeelden uit de Roeselaarse binnenstad tonen dat Selim J. (33) en het slachtoffer in de nacht van 3 op 4 mei 2024 ruzie kregen en in een vechpartij betrokken raakten. “Over 20 euro”, aldus advocaat Maxime Van Winkel, advocaat van Selim J. “De beelden tonen de ruzie maar tonen niet dat hij een stekende beweging deed met een mes. Hij kreeg als eerste een klap van het slachtoffer. Maar verder is niet onderzocht van wie het mes was. Volgens J. was het van het dronken slachtoffer en kon hij het afnemen. Waar de verwondingen dan vandaan komen? Mogelijk is het slachtoffer gevallen. Hij had in ieder geval nooit de bedoeling een messteek uit te delen.”

Selim J. zit ondertussen al 4 maanden in voorhechtenis in de cel, maar vroeg de vrijspraak. Niettegenstaande hij al meer dan 5 jaar in Roeselare vertoeft, een vaste woonplaats en een vriendin heeft, is hij nog altijd illegaal. “Stel dat hij toch wordt veroordeeld, dan vraagt hij een voorwaardelijke straf”, aldus advocaat Maxime Van Winkel. “Misschien met de voorwaarde dat hij geen alcohol meer mag misbruiken. Want niet alleen het slachtoffer, ook hij was die vrijdagnacht dronken.” “Ik heb me gewoon willen verdedigen”, voegde J. er nog aan toe.

Het slachtoffer zakte zelf naar het gerechtsgebouw af. “Ik moest 2 weken in het ziekenhuis blijven”, vertelde hij aan de rechter. “Ik moest een gevaarlijke operatie ondergaan en verloor veel tijd. Ik was bezig met een opleiding maar moest die stopzetten.” Hij vroeg een schadevergoeding van 5.000 euro. Vonnis op 8 oktober. (LSi)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier