Drugsverslaafde Bruggeling die tot vier keer toe de politie aanviel krijgt 37 maanden cel

Redactie KW

Een 39-jarige Bruggeling heeft 37 maanden effectieve celstraf gekregen omdat hij tot vier keer toe de politie bedreigde en aanviel. De rechter beval zijn onmiddellijke aanhouding.

Op 6 maart 2019 mocht A.B. de gevangenis na een veroordeling tot twee jaar voorwaardelijke celstraf. Maar al de volgende dag sloeg hij het raam van een dokterspraktijk stuk om pillen te stelen. “De inkt van het arrest was nog niet droog”, sneerde de procureur in de Brugse rechtbank. Tijdens zijn arrestatie ging B. door het lint en bedreigde hij de politie.

B. mocht beschikken maar daags nadien belde zijn moeder naar de politie omdat ze haar zoon in een plas bloed had aangetroffen. Bij aankomst van de politie probeerde B. tot twee keer toe een kopstoot uit te delen aan een agent. Nog een dag later maakte B. amok in de huisartsenpraktijk van het AZ Sint-Jan. Tijdens zijn arrestatie moest de politie het opnieuw ontgelden.

Het bleef daarna een tijdje stil rond B. tot hij op 18 maart vorig jaar zélf de politie belde met de melding dat hij geseind stond. Dat bleek niet te kloppen maar de politie besloot hem wel te arresteren voor openbare dronkenschap. In de combi probeerde hij opnieuw een agent een kopstoot te geven. De agent verweerde zich en raakte daarbij gewond aan zijn linkerarm. Hij was hierdoor meer dan twee maanden arbeidsongeschikt.

Naast het geweld tegenover de politie staat B. ook terecht voor schriftvervalsing omdat hij met een zelfgeschreven doktersvoorschrift fentanylpleisters ging kopen in een apotheek. Advocaat Thomas Gillis wees op het zware drank- en drugsprobleem van B. “Mijn cliënt zit al twintig jaar aan de drugs, waaronder heroïne”, pleitte hij. Gillis drong tevergeefs aan op een voorwaardelijke bestraffing voor zijn cliënt.

Aan zeven burgerlijke partij kende de rechter in totaal ruim 5.000 euro schadevergoeding toe. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier