Brugse zeventiger die jongelui probeerde aan te rijden, krijgt jaar celstraf met uitstel

© Getty Images/iStockphoto
© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een 77-jarige Bruggeling heeft van de rechter een jaar celstraf met uitstel gekregen voor poging tot doodslag nadat hij een groepje luidruchtige jongelui probeerde aan te rijden met zijn wagen. “Hij stelt graag onrecht aan de kaak.”

Toen enkele luidruchtige jongeren begin juli 2018 de schragen voor de beschadigde gevel van zijn woning in de Langerei in Brugge verplaatsten, kookte het potje over bij C.V. (77). Het was dan ook lang niet de eerste keer dat jongelui de schragen viseerden, die er stonden sinds een vrachtwagen de gevel raakte. De zeventiger sprong in zijn wagen en probeerde op het groepje in te rijden. “Een getuige zag hoe een meisje nog niet kon worden weggetrokken door haar vriend”, stelde de procureur in de Brugse rechtbank.

Niet aan proefstuk

De politie kwam C.V. arresteren. “In zijn wagen lag bovendien een pepermolen in de vorm van een honkbalknuppel”, vervolgde de procureur, die het voorwerp als een verboden wapen bestempelde. V. was niet aan zijn proefstuk toe. Toen hij op een avond in augustus 2017 nog snel iets in zijn buitengezette vuilniszak wou stoppen, werd hij aanzien als een sluikstorter en kwam de politie ter plaatse. Hij weigerde zijn identiteitskaart af te geven en verschanste zich in zijn auto. De politie haalde hem eruit en sloot hem een paar uur op in de politiecel.

Grote pepermolen

“Mijn cliënt is van Nederlandse komaf en heeft een soort aangeboren mondigheid”, pleitte advocate Nadia Lorenzetti. “Hij stelt graag onrecht aan de kaak, maar heeft die jongeren zeker niet proberen aan te rijden. Hij wou enkel foto’s nemen als bewijs. Zijn eerdere klachten bij de politie hadden immers niets uitgehaald. En die pepermolen was ook helemaal geen wapen, maar gewoon een grote pepermolen.”

Lorenzetti drong tevergeefs aan op de vrijspraak. De rechter achtte de poging tot doodslag bewezen en legde C.V. een jaar celstraf met uitstel op. Enkel voor de verboden wapendracht sprak hij de zeventiger vrij. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier