Antwerp veroordeelt incidenten in Brugge ten stelligste en wil daders straffen: “Deze enkelingen horen niet thuis in een voetbalstadion”

Op het einde van de wedstrijd staken enkele fans van Antwerp pyrotechnische artikelen af. © Belga

Antwerp veroordeelt “ten stelligste” het gedrag van de fans die zondag in het slot van het competitieduel in het Jan Breydelstadion tegen Club Brugge (1-0) pyrotechnische artikelen afstaken. Dat heeft RAFC maandag gemeld. Antwerp neemt zich voor om de daders te identificeren en gepast te straffen.

Aan het einde van de kraker in het Jan Breydelstadion gingen de poppetjes aan het dansen door een tweede gele kaart voor Denis Odoi (Antwerp), ex-Club. Thuisspeler Gustaf Nilsson, die net ervoor een penalty had omgezet, bleef na een duel op de grasmat liggen en zag hoe een vuurpijl vanuit het Antwerp-vak over hem heen stuiterde. Vanuit het bezoekende vak werden ook twee pijlen verstuurd in de richting van de thuisaanhang.

Het parket van de Belgische voetbalbond (KBVB) liet intussen weten een vervolg te willen stellen en ook het stamnummer 1 veroordeelt maandag in een mededeling het wangedrag. “Het gooien van vuurpijlen hoort niet, brengt mensen in gevaar en kan ernstige gevolgen hebben. We hebben intussen vernomen dat er gelukkig geen gewonden zijn gevallen”, klinkt het.

Daders identificeren

Antwerp wil er, samen met Club Brugge en de ordediensten, alles aan doen om de daders te identificeren en gepast te straffen. “Deze enkelingen beschadigen het imago van de club en horen niet thuis in een voetbalstadion, noch in de rood-witte familie. De club heeft de voorbije jaren veel geïnvesteerd in het creëren van een veilige voetbalomgeving en het kunnen identificeren van de juiste personen. Dat gebeurt in overleg met alle bevoegde instanties, zowel binnen het voetbal als erbuiten. We gaan dat blijven doen en verder uitbreiden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier