Uitbaters Oostends café riskeren fikse boetes voor zwartwerk

© iStock
© iStock
Redactie KW

De zaakvoerders van het voormalig café Den Heilige in Oostende riskeren in de Brugse rechtbank zware geldboetes voor zwartwerk.

In de zomer van 2019 viel de inspectie drie keer binnen in de horecazaak aan het Vissersplein. Er werden in totaal zeven personeelsleden aangetroffen die niet waren aangegeven bij de RSZ. Bij een vierde controle in juli vorig jaar was er opnieuw iemand in het zwart aan de slag. Een van de werknemers diende bovendien een klacht in omdat hij drie maanden lang geen loon kreeg uitbetaald.

Seks met minderjarige

De arbeidsauditeur vroeg voor zaakvoerders P.V. (46) en M.G. (33) respectievelijke geldboetes van 28.800 en 24.000 euro. P.V. kreeg vorige maand ook al 37 maanden voorwaardelijke celstraf voor seks met een zestienjarige jobstudent in zijn restaurant Pepe’s Moose Bar in Oostende. “In dat dossier zat hij van 14 juli tot 30 augustus 2019 in voorhechtenis”, pleitte advocaat Stijn Catrysse. “Bij de eerste twee controles kon hij dan ook geen aangiftes in orde brengen.”

De niet-betaalde werknemer nam volgens Catrysse geld uit de schuif. “Maar dat kunnen we niet bewijzen. Mijn cliënt heeft de horeca intussen vaarwel gezegd.” M.G. kwam niet opdagen voor het proces. De uitspraak volgt op 14 mei. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier