Politie Westkust arresteert twee mannen die wellicht negentien slachtoffers oplichtten met Makita-materiaal

PZ Westkust. © JH
Redactie KW

Na een lang onderzoek heeft de politie Westkust deze week twee mannen gearresteerd in Laken en Sint-Gillis die ervan verdacht worden negentien slachtoffers te hebben opgelicht. Dat deden ze door zogezegd werkmateriaal van Makita te verkopen, maar na betaling leverden ze die nooit. Zo zouden ze in totaal 10.000 euro hebben buitgemaakt.

Het onderzoek startte reeds lang geleden, in februari 2023. Toen kreeg politiezone Westkust een eerste aangifte van deze oplichtingspraktijken. Het slachtoffer had toen een geldsom betaald voor de aankoop van materiaal van Makita, maar ontving de goederen nooit.

10.000 euro buit

In de loop daarna kwamen nog veel meer feiten aan het licht. “Na verder onderzoek op vordering van het parket West-Vlaanderen, afdeling Veurne, identificeerde de politiezone Westkust twee verdachten die gelinkt konden worden aan deze feiten”, meldt politie Westkust. “Op aangeven van het parket konden minstens negentien dossiers worden gebundeld, waarna in samenspraak met PZ Westkust een onderzoek werd opgestart. Telkens werd geld overgeschreven voor de aankoop van Makita-materialen, maar de goederen werden niet geleverd. De slachtoffers zijn verspreid over het hele land. Uit het financieel onderzoek bleek dat de verdachten op die manier mogelijk meer dan 10.000 euro frauduleus buitmaakten. Het parket vorderde een gerechtelijk onderzoek. Op 25 juni werden huiszoekingen uitgevoerd bij een 35-jarige man uit Laken en bij een 20-jarige man uit Sint-Gillis. Beide mannen werden gearresteerd. De onderzoeksrechter besliste om één van hen aan te houden. De andere man werd met voorwaarden in vrijheid gesteld.” (JH)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier