Parket wil miljoenen van moeder (71) en zoon (53) verbeurd verklaren na jarenlang gesjoemel in hun bordelen in Moorslede en Wevelgem

© Getty Images/EyeEm
Redactie KW

Een 71-jarige vrouw uit Wevelgem en haar 53-jarige zoon uit Menen staan terecht voor witwaspraktijken en sociale fraude bij de uitbating van hun drie bordelen. Het parket wil liefst 3,2 miljoen euro verbeurd laten verklaren.

A.M. is al meer dan vijftien jaar actief in de prostitutiesector. In Moorslede baatte ze Club Lady Blue uit, in Wevelgem was dit Villa 466 en bar Chloé. Ze werd daarbij geholpen door haar zoon A.M. (53) en de Italiaanse M.H. (60). Volgens het gerecht stond ze sinds begin 2013 aan het hoofd van een criminele bende die op grote schaal bordeelopbrengsten witwaste.

Van uitbuitingspraktijken was volgens procureur Maddens evenwel geen sprake. “Er werd wel massaal geld onttrokken aan de fiscus en de belastingbetaler is dan ook de dupe”, stelde ze. De sekswerkers waren ook vaak in het zwart aan de slag.

Voor A.M., haar zoon en de vennootschap vroeg de procureur een totale verbeurdverklaring van bijna drie miljoen euro. M.H. riskeert voor haar aandeel in bar Chloé ruim 300.000 euro verbeurdverklaring. Omdat de redelijke termijn in het dossier overschreden is – de arrestaties dateren al van 2016 – vroeg de procureur celstraffen met uitstel.

De advocaat van de moeder stelde dat prostitutie op zich niet langer strafbaar is. “Dan is het verdiende geld uiteraard niet illegaal”, pleitte Maarten Vandermeersch. De Brugse rechtbank doet uitspraak op 26 juni. (AFr)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier