Na 28 eerdere veroordelingen, onder meer voor verkrachting: Nieuwpoortse vishandelaar (64) krijgt acht maanden cel voor zwartwerk

© Unsplash
Redactie KW

Een 64-jarige vishandelaar uit Nieuwpoort is voor de Brugse rechtbank bij verstek veroordeeld tot acht maanden effectieve celstraf voor zwartwerk. Danny H. is hiermee aan zijn 29ste veroordeling toe.

Op 6 april 2021 bleken bij een controle drie werknemers van H. niet correct gemeld bij de sociale zekerheid. Sommigen werden deels cash uitbetaald. De vishandelaar regulariseerde de situatie maar viel op 28 februari vorig jaar opnieuw door de mand. Uit documenten bleek dat H. sjoemelde met de werkuren. Gegevens van de prikklok wezen uit dat er voor tien werknemers consequent te weinig werkuren werden aangegeven.

H. kwam niet opdagen voor zijn proces. De rechtbank hield rekening met het uitgebreide strafregister van H., die eerder al 28 veroordelingen opliep. Naast verkeersinbreuken werd de zestiger ook al veroordeeld voor verkrachting, aanranding, slagen, diefstal, weerspannigheid en openbare zedenschennis. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier