“Ik ga mij in België vestigen als pizzamaker of bakker”: Piepjonge transmigrant die van cargoschip werd geplukt in Oostendse haven krijgt zes maanden cel

© Unsplash
Redactie KW

Eind vorig jaar voer voor het eerst in tien jaar een cargoschip binnen in de Oostendse haven. In het ruim werd evenwel een transmigrant aangetroffen. De jongeman kreeg zes maanden cel voor het binnendringen van de haven en illegaal verblijf.

Op 27 december vorig jaar werd de MS Finnpulp feestelijk onthaald in de Oostendse haven. Het was immers het eerste cargoschip in tien jaar dat de haven aandeed. In het ruim van het Finse schip werd evenwel een transmigrant aangetroffen. Het was al de derde keer dat Mohamad F. (20) in het havengebied werd aangetroffen. De Marokkaanse jongeman verklaarde dat hij het Verenigd Koninkrijk hoopte te bereiken.

Amper drie dagen na zijn betrapping werd F. in Antwerpen opgepakt voor een reeks diefstallen. Volgens zijn advocate werd hij al op jonge leeftijd aan zijn lot overgelaten. “Hij hoopte op een beter leven in Europa”, pleitte meester Kyana Carpels. “Intussen beseft hij dat dit niet zo eenvoudig zal worden.” F. garandeerde dat hij niet meer zou proberen om het Verenigd Koninkrijk te bereiken. “Ik ga mij in België vestigen als pizzamaker of bakker”, beloofde hij. (AFr)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier