Vrouw blijft in cel op verdenking van schuldig verzuim bij fatale overdosis vriend in Ruddervoorde

© (Foto GST)
Redactie KW

Een 45-jarige vrouw uit Ruddervoorde blijft een maand langer in de cel op verdenking van onopzettelijke doding en schuldig verzuim bij het overlijden van een vriend. Dat heeft de raadkamer in Brugge beslist. K.S. blijft ontkennen dat ze het slachtoffer bewust hulp ontzegde.

Het levenloze lichaam van het slachtoffer, een 38-jarige Bruggeling, werd op zondagmiddag 22 januari aangetroffen in een sociale woning langs de Torhoutsestraat in Ruddervoorde. Onderzoek wees uit dat de dertiger naar alle waarschijnlijkheid om het leven kwam door een fatale overdosis. Voor de exacte doodsoorzaak is het evenwel wachten op de bevindingen van het toxicologisch onderzoek.

De bewoonster van het pand, K.S. (45), werd ter plaatse in de boeien geslagen en door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van schuldig verzuim en onopzettelijke doding. Volgens het gerecht wachtte ze te lang om de hulpdiensten te verwittigen. De vrouw verklaarde dat het slachtoffer die nacht bij haar in bed had geslapen, hoewel ze geen koppel vormen. Toen ze omstreeks 10.30 uur wakker werd zag ze dat het slachtoffer had overgegeven. Maar naar eigen zeggen had ze op dat moment nog niet door dat hij in nood was.

Het slachtoffer zou die nacht heroïne hebben gebruikt, mogelijk in combinatie met andere drugs of medicatie. K.S. verklaarde dat ze speed had gebruikt. “Toen ze later op de dag opnieuw naar het slachtoffer ging kijken en besefte dat hij dood was heeft ze meteen de hulpdiensten gebeld”, stelt haar advocaat Maxime Van Winkel. Opvallend: K.S. stond op het moment van de feiten onder voorwaarden. In december 2021 kreeg ze immers vijftien maanden voorwaardelijke celstraf voor drugsfeiten.

Meester Van Winkel drong vrijdag opnieuw aan op een voorwaardelijke invrijheidstelling, maar de raadkamer ging daar niet op in. (AFr)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier