Politie ontdekt drugshandel van papa nadat hond zoontje (1,5) tot bloedens toe had gebeten: 18 maanden cel gevraagd

Redactie KW

In paniek had W.M. in Sint-Eloois-Winkel de hulpdiensten gebeld nadat zijn hond hem en vooral zijn zoontje had toegetakeld. Er volgde een huiszoeking waarbij de politie een grote hoeveelheid drugs vond. De man bekende dat hij cannabis verkocht. Dat kan hem nu 18 maanden cel opleveren.

Hallucinant moet het geweest zijn. In paniek klopte W.M., een papa van nu 29 jaar, op 4 januari 2023 op het raam bij zijn buur. De man verliet zijn woning langs een landelijk weggetje in Sint-Eloois-Winkel om in de garage bij zijn buurman diens anderhalf jaar oude zoontje aan te treffen, gebeten door de stafford van het gezin.

“Hij zat helemaal onder het bloed in het kinderzitje in de garage en krijste luid om zijn mama. Ik heb de hulpdiensten gebeld, die me uitlegden hoe ik het bloed moest stelpen. Intussen probeerde ik de vader te kalmeren, terwijl de hond opgesloten zat in de living”, getuigde de man.

Die hulpdiensten zorgden ervoor dat het kindje er uiteindelijk zonder ernstige letsels uitkwam en ook de duim van de vader werd gered. De hond werd ingeslapen. Maar het dossier zou nog een andere wending nemen. “De politie had een cannabisgeur waargenomen, waarna ze overging tot huiszoeking”, weet de advocaat van W.M.

Eén euro winst

Wat ze vonden was niet min. 1,7 kilogram marihuana, 409 gram hasj, 4 gram coke, een gedroogde cannabisstengel, lege bloempotten en nog eens 4.410 euro cash geld. Nadat de man werd ontslagen uit het ziekenhuis, werd hij onmiddellijk opgepakt. “Hij legde meteen uitvoerige verklaringen af”, aldus de advocaat. Hij gaf toe al zo’n drie jaar tot 500 gram per maand te verkopen. “Met één euro winst per gram. Dat geld gaf hij uit aan de drugs die hij zelf gebruikte.”

De feiten brachten de jongeman voor de Kortrijkse correctionele rechtbank, waar het Openbaar Ministerie een voorwaardelijke celstraf van 18 maanden en geldboete van 8.000 euro vorderde. De man hoopt echter op de opschorting van straf of een werkstraf. Intussen stellen hij en zijn zoontje het goed. “Hij is helemaal veranderd. Door de feiten nam zijn leven een bocht van 360 graden.”

Leverancier

W.M. zat wel niet alleen op de beklaagdenbank. Hij werd geflankeerd door M.O (38). Hij zou M. voorzien hebben van de cannabis. Het Openbaar Ministerie wees op de getuigenis, maar ook op gegevens van de gsm en ANPR-camera’s. Die gaven aan dat hij vaak op bezoek ging bij W.M., maar ook korte stops deed in zowel Nederland als Frankrijk.

Ook hij riskeert 18 maanden cel en een boete van 8.000 euro, zij het effectief. De man ontkende in alle talen – ook al bevestigde W.M. op de rechtbank nogmaals dat M.O. zijn leverancier was. “We rookten gewoon af en toe eens een joint, meer niet”, ontkende die laatste. “In Nederland zat ik op een werf dichtbij de grens en in Frankrijk ging ik naar de slager en bakker. Ik ben onschuldig.”

De rechter velt een oordeel op 26 juni. (JDW)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier