Politie onderschept twee Franse drugskoeriers aan Munitieplein in Roeselare: “We zetten de strijd verder”

De politie kon twee Franse drugskoeriers onderscheppen in de buurt van het Munitieplein in Roeselare. © SB
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Zaterdagavond kon de politie twee Franse drugskoeriers onderscheppen in de buurt van het Munitieplein in Roeselare. De aanpak van de politie lijkt er te lonen. “We zetten de strijd verder”, aldus korpschef Curd Neyrinck.

Omwonenden van het Munitieplein in Roeselare ondervonden de voorbije periode overlast van onder andere drugsgebruikers. Burgemeester Kris Declercq gaf de politie inmiddels de toelating om in de buurt identiteitscontroles uit te voeren. Die politie patrouilleert er ook regelmatig. Zo ook zaterdagavond. Een patrouille van de politiezone RIHO merkte in de buurt een wagen met Franse nummerplaat op. Het voertuig kon onderschept worden, in de wagen bleken twee Franse drugskoeriers te zitten. Zij werden gearresteerd. Heel wat buurtbewoners kwamen naar buiten om te kijken wat er gaande was.

De inspanningen van de politie lijken vruchten af te werpen. “De voorbije week hadden we drie dergelijke tussenkomsten, maar eigenlijk zijn we al veel langer bezig met onze strijd tegen drugs. Die zetten we ook volop verder”, aldus korpschef Curd Neyrinck.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier