Ouders kroostrijk gezin uit Bredene veroordeeld voor drugsverkoop: “Ze rookten cannabis in bijzijn van de kinderen”

Redactie KW

Een koppel uit Bredene is voor de Brugse rechtbank schuldig bevonden aan cannabisverkoop. De twee gebruikten ook cannabis in het bijzijn van hun kinderen.

Op 18 oktober 2021 onderschepte de politie een drugskoerier die voor 560 euro aan cannabis geleverd had bij een koppel in Bredene. Op dat moment beschikte de politie al over informatie dat K.H. (36) en S.D. (36) drugs gebruikten in het bijzijn van hun zes kinderen. Volgens het gerecht verkochten ze ook cannabis aan een minderjarige.

Op 9 november 2022 werd bij een huiszoeking in de woning van de het koppel 60 gram cannabis en 500 euro aangetroffen in een kluis. Volgens procureur Lode Vandaele organiseerde de moeder de handel, terwijl haar partner en broer K.H. (22) de drugs gingen leveren. De broer bleef dealen tot de politie in mei vorig jaar ook zijn huis doorzocht.

De verdediging drong aan op een straf met uitstel voor het koppel. De procureur verzette zich daar niet tegen. “Ze waren niet à la Pablo Escobar puur op winstbejag uit”, pleitte advocaat Yen Buytaert. “Ze verkochten om hun eigen gebruik te financieren.”

K.H. en S.D. ontkenden dat ze cannabis gebruikten in het bijzijn van de kinderen, maar de rechtbank hechtte daar geen geloof aan. K.H. kreeg 30 maanden cel met uitstel, haar partner en broer respectievelijk 25 en 20 maanden voorwaardelijk. De beide mannen moeten onder andere hun verslaving aanpakken. In totaal werd ook ruim 9.000 euro verbeurdverklaard. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier