Jongeman (21) wiens cannabisplantage ontdekt werd door brand blijft in de cel

De brand brak even voor 15 uur uit in een appartementsgebouw in de Kaaistraat. © GF/CCA
Redactie KW

Een 21-jarige Albanees blijft een maand langer in de cel nadat de politie hem arresteerde toen ze een cannabisplantage hadden ontdekt. De feiten kwamen toevallig aan het licht nadat bij de buren in de brand uitbrak. Door de brand was een gat in de muur ontstaan en is zo de plantage gevonden.

In de Kaaistraat in Oostende brak maandagmiddag even voor 15 uur een zware uitslaande brand uit. De bewoner van de derde verdieping probeerde enkele aanstekers te vullen met gasflessen toen het verkeerd liep. Een steekvlam zette al snel het hele appartement in lichterlaaie. De ruimtes brandden uiteindelijk volledig uit. Ook de onderliggende appartementen werden onbewoond verklaard door de vele water- en roetschade.

Raadkamer

De hulpdiensten snelden meteen ter plaatse en de straat werd ook grotendeels afgezet zodat de hulpdiensten hun wel konden doen. Door de hitte van de brand was een deel van een muur beginnen smelten, waardoor er een gat ontstond. In de andere ruimte, van de aanpalende woning, bevond zich een cannabisplantage van 500 planten en 250 stekjes die zo ontdekt werd.

Een 21-jarige jongeman met Albanese nationaliteit werd opgepakt en verhoord door de onderzoeksrechter. De twintiger verscheen vrijdagochtend voor een eerste keer voor de raadkamer. Die besloot zijn aanhouding met een maand te verlengen. De advocate van de jongeman wilde na afloop niets kwijt. (CCA)

Lees ook…

21-jarige man aangehouden nadat spectaculaire brand cannabisplantage aan het licht brengt in Oostende – KW.be

KIJK – Man springt van dak om te ontkomen aan vlammen: vier gewonden bij brand in flatgebouw Oostende – KW.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier