Drugs tussen bilspleet in Brugse gevangenis levert gedetineerde twaalf maanden cel op

Redactie KW

Een 31-jarige man uit Knokke-Heist heeft voor de Brugse rechtbank twaalf maanden cel gekregen nadat hij herhaaldelijk betrapt werd met drugs, onder meer in de gevangenis.

Op 29 juni 2022 kwam N.G. (31) vrij onder elektronisch toezicht, nadat hij 37 maanden cel had gekregen voor drugsfeiten. Hij trok in bij zijn moeder in Knokke-Heist maar herviel al snel in zijn oude gewoontes. Op 1 augustus 2022 stapte zijn moeder naar de politie nadat ze twee zakjes met in totaal bijna tien gram heroïne had aangetroffen in haar brievenbus. G. ontkende dat de drugs van hem waren.

Begin februari 2023 liep G. opnieuw tegen de lamp nadat een poetsvrouw een zakje met 4,5 gram amfetamines had gevonden naast een bankje in het toezichtslokaal van de lokale politie Damme/Knokke-Heist. Camerabeelden wezen uit dat G. de drugs twee dagen eerder naast het bankje had gelegd. Hij was toen in het lokaal in het kader van een bevel tot voorlopige aanhouding.

Ook in de Brugse gevangenis kon G. niet van de drugs afblijven. Daar werd hij in mei en juli vorig jaar betrapt met kleine hoeveelheden heroïne en hasj tussen zijn bilspleet. Hij werd in het verleden al meermaals veroordeeld voor drugs en diefstallen. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier