‘Dimitri De Tremmerie’ riskeert zware celstraf voor drugs- en wapenhandel: Brugse twintiger dealde onder naam louche televisiegaragist

© BELGA
Redactie KW

Liefst vier jaar lang bracht een 25-jarige Bruggeling op grote schaal cannabis aan de man, alvorens hij in november 2021 uiteindelijk werd opgepakt. Maarten D. verkocht de drugs via Snapchat onder de naam ‘DDT’, de louche garagist uit FC De Kampioenen. Ook voor wapens kon je bij de twintiger terecht. Nu riskeert hij 38 maanden cel.

Maarten D. was al twee keer met cannabis betrapt toen de Brugse politie in september 2021 een onderzoek naar de Bruggeling opende. Er was immers informatie opgedoken dat de twintiger heel vaak naar Knesselare trok om drugs in te slaan. Verder onderzoek wees uit dat de jongeman vier jaar lang twee à drie keer per week tot een kilogram cannabis aankocht. “Hij verkocht de drugs via Snapchat en dit onder de naam DDT”, verduidelijkte procureur Lode Vandaele.

Volgens Vandaele kon je ook voor cocaïne, mephedrone en zelfs wapens bij D. terecht. “Hij verkocht matrakken, boksbeugels, vlindermessen, tasers en machetes. Drugs en wapens vormen nochtans een gevaarlijke combinatie”, aldus Vandaele, die daarbij verwees naar de fatale steekpartij op Milan Meert in Oostkamp. Hij vroeg 38 maanden cel en een verbeurdverklaring van liefst 488.000 euro voor D., die op 18 november 2021 werd opgepakt en een maand in voorhechtenis zat.

In de zaak staan ook Bruggeling Jason V. (22) en Keanu V. (23) uit Maldegem terecht. Ze bekenden dat ze in opdracht van D. drugs verkochten en riskeren respectievelijk achttien maanden effectieve en twaalf maanden voorwaardelijke celstraf. Bruggeling Jordy B. (24) kijkt aan tegen een jaar effectieve celstraf voor zijn aandeel in de wapenhandel.

D. ontkende dat hij cocaïne en mephedrone verkocht. “De kleine hoeveelheid cocaïne die in zijn woning werd aangetroffen was voor eigen gebruik”, pleitte zijn advocate. “Mijn cliënt wil aan zijn verslaving werken.” De advocate drong aan op een voorwaardelijke straf. Dezelfde vraag weerklonk bij de verdediging van Keanu V. De twee anderen stuurden hun kat naar het proces. De uitspraak volgt op 4 januari. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier