Alsnog effectieve celstraf voor twintiger die bijna 18.000 euro buitmaakte bij ripdeal in Brugge

Redactie KW

Een 23-jarige Oostendenaar heeft voor de Brugse rechtbank een jaar effectieve celstraf gekregen voor een ripdeal. M.O. kreeg die straf aanvankelijk met uitstel, maar hij leefde zijn voorwaarden niet na.

Op 6 november 2020 sprak M.O. in een Brugs wassalon af, zogezegd om een halve kilogram cocaïne te verkopen. De Oostendenaar had evenwel geen drugs bij en ging lopen met het geld van zijn klanten. Die gingen hem achterna in hun BMW en konden hem in de Sint-Jorisstraat bij de lurven vatten. Daar gaven ze hem een stevig pak rammel.

De broer van M.O. belde de politie en die kon op weg naar de Sint-Jorisstraat de vijf mannen onderscheppen. In de Sint-Jorisstraat zelf troffen ze M.O. zelf aan. Hij was gewond in het gezicht en beweerde dat de mannen hem in hun auto hadden proberen te sleuren. Naar eigen zeggen was hij met een welgemikte elleboogstoot kunnen ontkomen en had hij in een nabijgelegen nachtwinkel de politie gebeld.

Omdat het verhaal van O. heel onsamenhangend was, besloot de politie zijn reiskoffer te onderzoeken. Daarin stak een geldkoffertje met liefst 17.620 euro. Hierop biechtte O. de ripdeal op. De rechtbank gaf hem begin 2022 een jaar voorwaardelijke celstraf. Maar zijn justitieassistent hem niet kon bereiken en hij kwam ook niet opdagen voor de probatiecommissie. (AFr)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier