Drie jongeren slachtoffer van zinloos geweld in Wenduine

Redactie KW

Drie jongeren zijn zaterdagnacht het slachtoffer geworden van zinloos geweld in Wenduine. Zonder aanleiding werden ze langs achter aangevallen door een zevental mannen. De politie is volop bezig met een onderzoek. Matthias Lucker (20) uit De Haan is een van de slachtoffers. Hij liep een gebroken tand en een ernstig gescheurde lip op.

Matthias was zaterdagnacht naar een private fuif van strandredders geweest op het Klein Strand in Wenduine, met over de hele avond een zeventigtal aanwezigen. Met twee vrienden vertrok hij daar rond 4.30 uur. “Ik was nog niet goed en wel vertrokken van de zeedijk toen ik aan De Rotonde, waar Retro Sur Mer had plaatsgevonden, een harde duw of stamp kreeg in mijn rug. Het enige wat ik nog weet, is dat ik vervolgens met mijn hoofd tegen een bloembak terechtkwam. Ik begon hevig te bloeden en er was een tand gebroken”, getuigt Matthias. Ook twee vrienden van hem werden aangevallen.

“Zij hadden evenmin iets zien aankomen. Een vriend van me liep een blauw oog op, de andere had pijn aan het hoofd. Nadien rende het zevental weg. We hadden hen nog niet eerder gezien. Er was totaal geen aanleiding”, aldus de student Global Business Management aan hogeschool VIVES in Brugge. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht nadat hij de hulpdiensten belde. Zijn gescheurde lip werd er genaaid. Zijn vrienden dienden niet verzorgd te worden in het ziekenhuis.

De organisatie van de reddersfuif laat weten dat ze het incident pas de volgende dag hebben vernomen. Op de fuif is er geen amok geweest en er waren over de hele avond geen incidenten, aldus de organisatie. Wel daagde er een groepje ongenode gasten op na afloop van Retro Sur Mer, maar die werden vriendelijk ontvangen en zorgden niet voor problemen. Waar de aanvallers vandaan kwamen, moet blijken uit het onderzoek van de de politie Bredene/De Haan.

Werk moeten afzeggen

Matthias werd zondagmiddag verwacht op zijn werk als jobstudent in een restaurant in Wenduine, maar moest noodgedwongen afzeggen. Volgens commissaris Dennis Goes van de politiezone Bredene/De Haan zijn er inmiddels vijf verdachten geïdentificeerd. “Het gaat allen om jongeren van tussen de 18 en 20 jaar. Ze worden uitgenodigd voor verhoor in een dossier van opzettelijke slagen en verwondingen”, aldus Goes.

(BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.