Drie jaar gevorderd voor overdosis in Oostende

Een 29-jarige Oostendenaar is voor de Brugse strafrechter verschenen voor zijn rol in de dood van een 46-jarige vriend.


Pierre-Yves G. kwam in de nacht van 19 op 20 augustus in Oostende om het leven door een overdosis heroïne. Het OM vorderde drie jaar effectieve gevangenisstraf.

Het slachtoffer werd dood aangetroffen in de flat van Jeremy D.P. De wetsdokter stelde vast dat de man om het leven kwam door een combinatie van drugs en medicatie. Uit het onderzoek bleek dat beide betrokkenen met een ernstige drugsverslaving kampten. De vader van het slachtoffer zocht de dag voor de feiten nog tevergeefs naar opvang voor zijn zoon.

Jeremy D.P. gaf zijn rol in de zaak toe. Zijn advocaat Mathieu Langerock pleitte dat de beklaagde door zijn verblijf in de gevangenis van de drugs af is. Door zijn gevuld strafblad komt D.P. niet meer in aanmerking voor een straf met uitstel. Zo werd hij samen met zijn broer recent nog tot 30 maanden cel veroordeeld voor een reeks diefstallen. De verdediging vroeg om een milde straf op te leggen.

Tijdens het onderzoek kwam nog een tweede verdachte in beeld. Abdelkader B. zou de heroïne geleverd hebben aan Jeremy D.P. De zaak werd uitgesteld naar 30 maart omdat het niet duidelijk is of de dagvaarding van B. op het juiste adres werd afgeleverd.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.