Vier jaar cel voor hardnekkige winkeldief

Een 36-jarige Oostendenaar is door de Brugse strafrechter veroordeeld tot vier jaar effectieve gevangenisstraf voor niet minder dan 49 winkeldiefstallen. Jeremy D. maakte vooral flessen sterke drank en etenswaren buit.

Op 2 april 2021 werd in de Carrefour van Oostende champagne gestolen. Een dag later werd de dader van die diefstal in dezelfde winkel opnieuw gespot. Jeremy D. ging aan de haal met een blik bier van het merk Gordon, waarna hij werd gearresteerd. In totaal kon de dertiger gelinkt worden aan 49 winkeldiefstallen en twee pogingen tot fietsdiefstal. De feiten speelden zich sinds maart 2020 vooral in Oostende af, maar D. sloeg onder andere ook in Bredene, Nieuwpoort, Koksijde, De Panne en Gent zijn slag.

Het parket wees de rechter op het uitgebreide strafblad van de beklaagde. Naast vier veroordelingen voor diefstallen liep hij ook al twee keer tegen de lamp voor drugsfeiten. In één van die dossiers was een vriend van D. om het leven gekomen door een overdosis drugs en medicatie. Maandagochtend moest hij zich ook opnieuw voor het bezit van heroïne verantwoorden.

De verdediging legde uit dat de Oostendenaar hervallen was in zijn heroïnegebruik. De flessen drank verkocht hij aan een nachtwinkel om aan geld te geraken. Meester Maxime Van Winkel stelde tevergeefs voor om zijn cliënt een werkstraf op te leggen.

In hetzelfde dossier werd een 39-jarige Oostendenaar tot tien maanden effectieve celstraf veroordeeld. Davy C. zou zeven diefstallen gepleegd hebben, waarvan twee samen met Jeremy D. De beklaagde liet echter verstek gaan voor zijn proces.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier