Van tabak tot surimisticks: hardleerse winkeldief uit Oostende krijgt bijkomende voorwaardelijke celstraf

© Unsplash
Redactie KW

Een 49-jarige Oostendenaar heeft voor de Brugse rechtbank een bijkomende voorwaardelijke celstraf van vijftien maanden gekregen voor 23 winkeldiefstallen. De man kreeg eerder al vijftien maanden effectief voor gelijkaardige feiten in dezelfde periode.

Tussen 2021 en oktober 2023 sloeg Chris V. 23 keer toe in winkels in onder meer Torhout, Gent, Nieuwpoort, Heverlee en Middelkerke. Meestal had hij het op alcoholische dranken gemunt, maar ook tabak, chocolade, kaas en surimisticks behoorden tot zijn buit. Daarnaast maakte V. ook gebruik van een gestolen bankkaart.

Volgens de verdediging liep het mis toen V. door echtelijke problemen naar de fles greep. De man belandde op straat en begon diefstallen te plegen om te overleven. “Vanuit de gevangenis probeert hij nu volop zijn leven terug op de rails te krijgen”, pleitte advocaat Lennert Cornette.

V. kreeg in oktober 2022 bij verstek al eens vijftien effectieve celstraf voor vier winkeldiefstallen waarbij hij telkens een fles sterke drank buitmaakte. Na verzet werd die straf begin januari bevestigd. Op verzoek van de verdediging hield de rechtbank rekening met deze eerdere veroordeling. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier