Politiezone Grensleie pakt Franse autodieven op dankzij nummerplaatherkenning

© Belga
© Belga
Redactie KW

Dinsdagmiddag om 11.49 uur kwam op de dispatching van de PZ Grensleie een HIT (geluidsignaal van geseind voertuig) binnen op een van de ANPR-camera’s (nummerplaatherkenning) aan de grensovergang ‘La Palma’ in Menen.

“Deze ANPR-camera gaf ons een foto van het voertuig, bestuurder en inzittende. Het betrof een Renaut Clio met Franse nummerplaat die geseind stond als gestolen in het zuiden van Frankrijk. Onmiddellijk werden onze terreinploegen georiënteerd naar Rekkem-Centrum waar het voertuig na de grensoverschrijding naartoe vluchtte. Ook dat konden we volgen vanuit onze dispatching die hiervoor gebruik maakte van de omgevingscamera’s aan het rondpunt Palma”, doet woordvoerder Stefaan Vannieuwenhuyse van PZ Grensleie het verhaal. Een interventieploeg kon het voertuig en inzittenden intercepteren zonder moeilijkheden.

Onderzoeksrechter

De inzittenden werden naar het commissariaat gebracht en het voertuig dat als gestolen stond werd getakeld en inbeslag genomen. Na contactname met de magistraat van dienst werden beiden gearresteerd voor het onderzoek en latere eindbeslissing. De twee Franse onderdanen werden verhoord in verband met hun betrokkenheid bij de autodiefstal.

“Een van hen stond bovendien geseind in kader van een dossier (misbruik van vertrouwen) in handen van parket in Brussel. Een van de inzittenden werd woensdagmorgen voor de onderzoeksrechter in Brussel gebracht”, zegt Stefaan Vannieuwenhuyse nog. (red)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier