Poetsvrouw besteelt vijf bejaarden in Torhoutse assistentieflats: 70 uur werkstraf

© Unsplash
Redactie KW

Een 25-jarige vrouw uit Oostende heeft voor de Brugse rechtbank 70 uur werkstraf gekregen voor acht diefstallen in residentie De Peerdenposterij in Torhout. S.G. was er als poetsvrouw aan de slag.

Op 18 april vorig jaar alarmeerde een thuisverpleger de politie nadat er die maand al meerdere diefstallen waren gepleegd in de assistentieflats van residentie De Peerdenposterij in de Rijselstraat in Torhout. De poetsvrouw werd verdacht en de politie besliste om op 24 april een valstrik uit te zetten. Met succes, want die dag werden werden bij de poetsvrouw twee gestolen biljetten van 20 euro aangetroffen.

S.G. bekende uiteindelijk acht diefstallen. Bij vijf bejaarde bewoners maakte ze in totaal bijna 1.000 euro buit. Het gerecht wou de zaak afhandelen via bemiddeling, maar omdat S.G. niet inging op de uitnodiging werd ze voor de rechtbank gedaagd. “Ze had financiële problemen”, pleitte haar advocaat. “Ze was net bevallen, maar omdat ze zonder adres viel kreeg ze het Groeipakket niet. Ze heeft dit op een foute manier proberen compenseren.”

De Oostendse toonde zich bereid om de slachtoffers te vergoeden. Als ze haar werkstraf niet correct uitvoert, kan haar zeven maanden cel worden opgelegd. Eén van de slachtoffers stelde zich burgerlijke partij in de zaak en kreeg 270 euro schadevergoeding toegekend. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier