Parfumdievegge die voor duizenden euro’s toesloeg in Brugse en Oostendse Inno riskeert celstraf met uitstel

© Unsplash
Redactie KW

Een Poolse vrouw uit Anzegem riskeert voor de Brugse rechtbank een jaar celstraf met uitstel voor parfumdiefstallen in vier filialen van Inno. De buit was omvangrijk.

Op 26 oktober 2023 werd beklaagde E.P. (35) op heterdaad betrapt bij Inno in Brugge. De vrouw had 1.200 euro aan parfum en kledij in een dieventas gestopt. De feiten stonden op camera en bovendien stonden op de gsm van de vrouw foto’s van parfum. In haar wagen lagen nog eens 900 euro aan gestolen parfumflesjes. Volgens het parket werden die in de Oostendse Inno gestolen, maar volgens E.P. waren die ook afkomstig uit de Brugse winkel.

Verder onderzoek linkte de Anzegemse vrouw ook nog aan gelijkaardige diefstallen in Inno-filialen in Hasselt en Brugge. In Hasselt maakte E.P. op 23 oktober liefst 3.000 euro aan parfumflesjes buit. In Leuven ging het om vier flesjes. “Ze verkocht de buit telkens met dertig procent korting”, aldus procureur Jochen van Aalst, die wel rekening hield met haar blanco strafblad.

De vrouw verklaarde dat ze diefstallen pleegde om haar schulden af te betalen. “Ik vond op YouTube hoe je een dieventas kan maken”, vertelde ze. De verdediging kon zich vinden in de gevraagde straf. “Mijn cliënte zit intussen meer dan vier maanden in voorhechtenis. Dit is een krachtig signaal”, besloot meester Kyana Carpels. (AFr)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier