Opnieuw een bestelwagen gestolen in Wervik, dit keer in de Aststraat: “Het waren geen grote gasten, wel zeer breed. Dat viel op”

De bestelwagen met laadbak stond in het begin van de Aststraat. © EDB
Erik De Block
Erik De Block Medewerker KW

Donderdagnacht omstreeks 3 uur is op de hoek van de Aststraat en de drukke Geluwesesteenweg in Wervik een bestelwagen met een laadbak van de APK Group gestolen. Een buurtbewoner zag vijf daders. Ze reden weg in de richting van de rotonde op de expresweg N58 en konden daar alle richtingen uit. Toeval of niet ontweken de daders het stadscentrum waar er veel camera’s hangen.

Verfaillie-Leroy uit Zillebeke werd overgenomen door APK Group met hoofdzetel in Pelt. Verfaillie-Leroy breidde in de loop der jaren zijn activiteiten uit van wegenwerken en signalisatie, tot aanleg van nutsvoorzieningen en aansluitingen.

Het voertuig stond heel in het begin van de Aststraat, tegen een haag op de hoek. “Die bestelwagen staat hier al jarenlang, steeds op dezelfde plaats”, zegt buurtbewoner André Vanmeenen. “Ik werd wakker omdat ik iemand buiten hoorde roepen en ben dan opgestaan.”

Breed postuur

“Wat verderop in de richting Geluwe stond helemaal links een auto met gedoofde lichten. Welke type en nummerplaat kon ik niet zien want het was te ver. Er liep een man naar die auto, vijf meter achter hem volgde een tweede kerel en nog eens vijf meter achter die een derde man. Allemaal geen grote gasten, ik schat ongeveer 1,65 meter. Ze waren wel zeer breed, dat viel op.”

“En plots reed die bestelwagen voorbij. Hier wat verderop woont een Pool die voor die firma werkt. Vrijdag kwam de politie ter plaatse en werd ik verhoord want ik heb het allemaal gezien.”

Camerabeelden

Aan de gevel van de overburen hangt een camera. Wellicht gaan die beelden wat opleveren. De overburen zijn pas terug uit vakantie.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier