Inbrakenplaag regio Wervik houdt aan: nieuwe feiten van pogingen tot diefstal in bestelwagens, auto van Franse daders op foto

Er is een duidelijke foto van de auto waarmee de daders zich verplaatsen. Het gaat om een Ford. Onderzoek zal moeten uitwijzen of het al dan niet om een gestolen voertuig gaat. © GF
Erik De Block
Erik De Block Medewerker KW

Na verschillende feiten in Wervik maandag- en dinsdagnacht waren er helaas ook nieuwe feiten woensdagnacht, dit keer ook in Geluwe.

In de Moerput probeerde men in te breken in de bestelwagen Peugeot Boxer van zelfstandig timmerman Pascal Ghesquiere. De bestelwagen zat vol materiaal. “Aan de passagierszijde is er glasschade”, zegt Pascal. “Gelukkig is er niks gestolen. Er werd een ruitje aan de passagierszijde ingeslagen.”

Het gaat duidelijk om dezelfde modus operandi als dinsdagnacht bij Glaswerken Duval in de Oorlogsduikerstraat op wijk De Molenmeersen in Wervik en ook daar ging het om het merk Peugeot.

Foto

In het begin van de Klijtbosstraat naast de Kruisekemolen in Wervik was er ook een inbraakpoging in een bestelwagen. Wat werd opgemerkt door een attente buurman die de politie belde en ondertussen ook foto’s nam. “De politie in een anoniem voertuig was vrij snel ter plaatse”, zegt de man.

Er is een duidelijke foto van de auto waarmee de daders zich verplaatsen. Het gaat om een Ford. Onderzoek zal moeten uitwijzen of het al dan niet om een gestolen voertuig gaat.

Ook poging tot inbraak in De Kastaar

Dinsdagnacht tussen 1 uur en 2 uur probeerde een man ook in te breken achteraan eethuis De Kastaar op de hoek van de Menensesteenweg en Prinsenstraat. Hij probeerde een ruit achteraan met een hamer in te slaan. Het veiligheidsglas is verbrijzeld, maar de dader geraakte niet binnen. Op de camerabeelden van zaakvoerder Eric Desmyter is te zien dat de dader een overall, pet en masker droeg. Het gaat om een grote, smalle kerel.

Op camerabeelden is ook de vluchtauto te zien. Het gaat om een witte Renault Kangoo.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier