Heel wat spullen gestolen bij inbraken in drie strandcabines in De Panne, standhouders vragen waakzaamheid

De cabines zijn ook geregeld het slachtoffer van vandalisme. © JH
Redactie KW

Op het strand van De Panne werden de afgelopen twee dagen drie inbraken geteld in strandcabines. In tegenstelling tot vroeger gaat het deze keer niet enkel om vandalisme maar werden ook spullen buitgemaakt. Onder andere een gasvuur, drank en zelfs een bikini werden gestolen. Standhouders roepen op sociale media op tot waakzaamheid.

De feiten werden gepleegd tussen zondag en nu maar gebeurden vermoedelijk telkens ‘s nachts. Volgens waarschuwing op sociale media sloegen de dieven twee opeenvolgende nachten toe. De politie Westkust kreeg tot nu toe drie aangiftes van diefstallen.

“Onbekenden gingen naar het strand en braken de houten deuren van twee strandcabines open”, meldt de politie. “Telkens werd het slot geforceerd. Uit één van de strandcabines nemen de onbekenden een aantal zaken mee, zoals een deken, een kussen, alcoholische dranken, frisdranken, gasvuur, gasflessen en een kookpot.”

“Uit de andere strandcabine is blijkbaar niets verdwenen. Later kwam opnieuw een melding binnen van een inbraak in een strandcabine in De Panne. Ook hier zou het slot geforceerd zijn en werd een spiegel en bikini gestolen.”

Onderzoek

De politie is een onderzoek gestart en standhouders die strandcabines verhuren roepen op tot waakzaamheid. Bij de start van het zomerseizoen werd al vaker ingebroken in strandcabines in De Panne. In 2021 werden op een week tijd zelfs 36 feiten geteld, al ging het toen eerder om vandalisme en werd er in tegenstelling tot nu weinig buit gemaakt.

(JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier