Halskettingdief vrijgelaten omdat hij toch minderjarig zou zijn

In het onderzoek naar de diefstal van een halsketting heeft de Brugse raadkamer een jonge Algerijn vrijgelaten. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De verdediging legde een geboorteakte voor waaruit zou blijken dat de verdachte nog minderjarig is.

De feiten speelden zich op zondag 1 oktober tussen Raversijde en Middelkerke af op de kusttram. Een 75-jarige man werd door enkele jongemannen benaderd en van zijn halsketting beroofd. Bij de feiten zouden vier verdachten betrokken geweest zijn, maar een van hen wist te ontkomen.

De verdachte die de ketting van de hals van het slachtoffer zou getrokken hebben, werd na verhoor voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die besliste om hem aan te houden op verdenking van diefstal met geweld. Zijn twee vermoedelijke kompanen mochten snel beschikken, maar die korte arrestatie had blijkbaar weinig indruk gemaakt. Vanuit het politiebureau van Middelkerke trokken ze bijna onmiddellijk naar een restaurant in Middelkerke, waar een handtas werd buitgemaakt.

Tijdens hun verhoor beweerden beide verdachten nog minderjarig te zijn. Een botscan wees echter het tegendeel uit. Op basis van die informatie werden ook zij door de onderzoeksrechter aangehouden.

De drie verdachten verschenen vrijdagochtend voor de raadkamer in Brugge. Tijdens de zitting legde meester Bram Vercouter een kopie van de geboorteakte van zijn cliënt voor. Daaruit bleek dat de Algerijn toch pas 17 jaar oud zou zijn. In die omstandigheden besliste de raadkamer om hem vrij te laten. Het Brugse parket heeft geen beroep aangetekend tegen die beslissing. De aanhouding van de andere Algerijnen werd wel met een maand verlengd.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier