Gedupeerden blijven met veel vragen achter na inbraak waarbij voor meer dan 1 miljoen euro gestolen werd: “Hopen snel duidelijkheid te krijgen”
Een week na de feiten zindert de spectaculaire juwelen- en handtassenroof in Knokke nog na. Meerdere eigenaars die hun peperdure handtassen via de winkel te koop aanboden, blijven met veel vragen achter. Zaakvoerster Stéphanie Louise Lotte begrijpt de ongerustheid en reageert.
Vorige week maandagnacht 3.41 uur: in Lotte Louise Luxury in de Lippenslaan in Knokke weerklinkt het alarm. Op camerabeelden is te zien hoe een ladder via een gat in het dak de winkel wordt binnengeduwd. 112 seconden later verdwijnen twee onbekenden alweer uit beeld mét twee grote gevulde zakken vol peperdure handtassen en juwelen van de meest exclusieve merken. Denk aan Rolex en Hermès. Verkoopwaarde van de buit? Ruim 1 miljoen euro. “Ze hebben mijn levenswerk verwoest”, reageert uitbaatster Stéphanie Louise Lotte (54) daags na de roofinbraak.
Maar verschillende gedupeerden blijven met een zure nasmaak achter. “Een week voor de inbraak besloot ik mijn exclusieve handtas door Lotte Louise te laten verkopen”, vertelt een vrouw anoniem. “Ik zou op mijn Hermès een mooie winst kunnen maken. Werd mijn tas voor de vraagprijs van 21.000 euro verkocht, dan zou ik daarvan 18.000 euro krijgen. Dat werd zo ook vastgelegd in een contract dat we ondertekenden. Op sociale media zag het er ook allemaal zeer exclusief uit. En met Knokke Zoute Grand Prix voor de deur was het volgens de zaakvoerster ook hét ideale moment.”
Slecht gevoel
Ondertussen houdt de vrouw een zeer slecht gevoel aan haar beslissing over. “Pas na twee dagen hoorde ik over de inbraak, via een filmpje op sociale media dan nog. Geen persoonlijke verwittiging van de zaakvoerster. De dagen nadien probeerde ik tevergeefs om met haar af te spreken. Was mijn handtas effectief gestolen? En wat met de aankoopfacturen? De ene keer hoorde ik dat de dieven die eveneens mee hadden. Dan weer niet, of toch wel? Ik houd er een zeer slecht gevoel aan over. Ook over de verzekering — als die er al zou zijn — horen we weinig of niks. Ik heb het gevoel dat de uitbaatster tijd probeert te rekken.” De vrouw nam ondertussen een advocaat onder de arm in de hoop snel duidelijkheid te krijgen.
Zaakvoerster Stéphanie Louise Lotte zelf bekomt momenteel bij familie van de inbraak en de heisa die daarop volgde. “Ik begrijp volledig dat gedupeerden ongerust zijn”, reageert zij. “Ik begrijp dat het voor hen moeilijk is, maar we zijn er volop mee bezig. Ik wil niet in de slachtofferrol kruipen, maar ook voor mij zijn het slapeloze nachten. Ik heb die inbraak ook niet gewild, hé. Als het van mij afhangt, lossen we alles zo snel mogelijk op.”
Geschil met verzekeraar
“Of ik verzekerd ben? Natuurlijk, anders kan je zo’n zaak niet zomaar openen”, reageert Lotte resoluut. De vrouw erkent wel dat de verzekeringsmaatschappij momenteel moeilijk doet. De winkel beschikte niet over een alarmsysteem met rookkanon dat bij inbraak in enkele tellen het zicht belemmert — wat volgens de verzekeraar noodzakelijk is om de aanwezige goederen te kunnen verzekeren. Over dat geschil zijn nu gesprekken lopende.
“Maar nogmaals: ik ga er alles aan doen om de gedupeerden te vergoeden. Alles. Ook al gaat er tien jaar over en moet ik er gratis voor gaan werken.” Handtassen die niet gestolen werden, kunnen, nog volgens de zaakvoerster, indien gewenst na afspraak worden opgehaald. (MM)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier