Drie gauwdieven gearresteerd in hartje Brugge dankzij stadscamera’s

© iStock
Redactie KW

De Brugse recherche heeft drie gauwdieven bij de kraag gevat kort nadat ze twee Franse toeristen hadden bestolen. De onderzoeksrechter heeft het drietal intussen aangehouden.

Op donderdag 31 augustus vond er in een winkel in de Wollestraat een gauwdiefstal plaats. Twee verdachten slaagden erin om 700 euro cash te stelen uit een portefeuille van iemand die er aan het shoppen was. Het slachtoffer deed meteen na de ontdekking aangifte bij de Brugse politie en kon een vrij goede persoonsbeschrijving meegeven. Hiermee ging het LIK – het Lokaal Informatiekruispunt van Politie Brugge – meteen aan de slag en kon de verdachten vrij snel via de Brugse stadscamera’s detecteren.

Op heterdaad betrapt

Daarop trok een team van de Brugse recherche naar de binnenstad om de vermeende daders te volgen. Wanneer de verdachten een nieuwe poging tot gauwdiefstal ondernemen, worden ze op heterdaad betrapt én opgepakt. Uiteindelijk blijken ze met drie te zijn. Eén van hen is nog in het bezit van de buit gestolen in de Wollestraat.

De drie verdachten blijken gekend voor eerdere feiten en werden nog voor het weekend voorgeleid en aangehouden door de onderzoeksrechter.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier