Dieven aan de haal met bestelwagen en 20.000 euro werkmateriaal van Joachim (22) uit Diksmuide

De Citroën Jumper bestelwagen van Joachim Roeland (22) stond maandagnacht in de Gasthuisstraat in het centrum van Diksmuide geparkeerd. © repro JH
Redactie KW

“Dit is een ramp, zeker als beginnende zelfstandige. Zoiets kan ik niet meteen ophalen.” Schrijnwerker Joachim Roeland (22) uit Diksmuide zit met de handen in het haar nadat zijn bestelwagen én de volledige inhoud maandagnacht gestolen werden. Op camerabeelden is te zien hoe de dieven wellicht koers zetten richting Frankrijk. “Er zat 20.000 euro aan materiaal in, en die bestelwagen kostte me ook al 28.000 euro. Bovendien komt de verzekering niet tussen”, zucht Joachim.

De Citroën Jumper bestelwagen van Joachim Roeland (22) stond maandagnacht in de Gasthuisstraat in het centrum van Diksmuide geparkeerd, vlakbij de Opel garage en het Pax hotel. Toen Joachim, een jonge zelfstandige schrijnwerker die totaalrenovaties doet, dinsdagochtend naar een klant wou vertrekken bleek zijn bestelwagen verdwenen te zijn. “Ik dacht eigenlijk dat de bestelwagen om een of andere reden getakeld was door de politie”, zegt Joachim. “Aan een diefstal in het centrum van de stad dacht ik niet meteen. Maar de politie wist van niks. Toen ik mijn nummerplaat 1-YDN-669 doorgaf zagen ze op camerabeelden dat mijn bestelwagen richting Ieper gespot werd. Het gaat dus om dieven die mijn bestelwagen én de volledige inhoud gestolen hebben en wellicht richting Frankrijk vluchtten.”

20.000 euro materiaal

Voor Joachim is de diefstal een ramp. “Ik ben pas een jaar zelfstandig in totaalrenovaties”, zucht hij. “Mijn bestelwagen is vijf jaar geleden maar kocht ik vorig jaar aan voor 28.000 euro. Het zat vol materiaal: zaagmachines, boormachines, andere materiaal voor schrijnwerkerij maar ook een stofzuiger en veel klein materiaal. Dat alles kostte me 20.000 euro. Ik ben dus een bom geld kwijt en bovendien hoorde ik net van mijn verzekering dat ze er niet in tussen komen. Dit is dus een rap. Ik moet nu al enkele klanten afzeggen en hopen dat bevriende collega’s me wat materiaal kunnen lenen want ik kan nu onmogelijk alles opnieuw aankopen.” Wie tips zou hebben over de diefstal of de bestelwagen opmerkte belt best de politie op.

(JH)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier