Celstraf en boete voor Roemeen die inbrak in Kortrijks restaurant en kassa op Grote Markt probeerde te openen

Jonathan Folens
Jonathan Folens Medewerker KW

Een 21-jarige Roemeen krijgt tien maanden cel en 800 euro voor een inbraak bij een restaurant in Kortrijk. Hij stal de volledige kassa en werd betrapt toen hij het apparaat midden op de Grote Markt probeerde open te breken.

De beklaagde I.G. brak op 11 februari vorig jaar in bij restaurant Billy Ray in Kortrijk en ging er aan de haal met hun kassa. Het viel nogal op toen hij nadien ter hoogte van het Belfort op de Grote Markt probeerde om het geld uit het apparaat te krijgen. Omstaanders verwittigden de politie die de jongeman arresteerde.

G. bleek op dat moment bovendien een pepperspray bij zich te hebben, een verboden wapen in België. De rechter besliste om het spuitbusje verbeurd te verklaren.

Op het proces ontkende de advocaat van I.G. de feiten niet. “Mijn cliënt is een Roemeen die zoals zovelen naar hier kwam in de hoop op een goedbetaalde job”, pleitte de advocaat. “Zijn jobaanbieding werd echter nooit concreet en hij ging van de regen in de drop. Op het moment van de feiten had hij geen eten, geen inkomen en was hij dakloos. Intussen heeft mijn cliënt beseft dat België voor hem toch niet het beloofde land is.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier