“Cash gestolen en zelfs met hoogtewerker rondgereden”: vandalen breken in bij Prolectro aan site ’t Fort

De drie vandalen werden gefilmd door de bewakingscamera’s op het terrein. © GF
Arno Van Haverbeke
Arno Van Haverbeke Medewerker KW

Electrozaak Prolectro kreeg op zijn site aan ’t Fort in Beernem vorige zondag bezoek van vandalen. Drie jongemannen reden rond met een hoogtewerker en drongen binnen in de gebouwen. Achteraf bleek dat het drietal ervandoor ging met cash.

Zaakvoerder Domingo Expeels kreeg vorige week zondag rond half vier ’s middags een oproep van het alarmsysteem van de gebouwen aan ’t Fort. “Daaruit bleek dat ze onze panden waren binnengedrongen. Ik was vier minuten later al ter plaatse, maar de vogels waren gaan vliegen. Wellicht geschrokken door het alarmsysteem.”

Toen hij samen met medezaakvoerder Thomas Kerrebrouck de camerabeelden bekeek, bleek dat een drietal kwajongens ook andere vandalenstreken uithaalde. “Hier stond een hoogtewerker klaar om opgehaald te worden door een firma van wie we dat huurden. De sleutel zat erop, want de firma zou het toestel zondagmiddag ophalen. Daardoor konden ze de hoogtewerker gemakkelijk starten en ermee rondrijden”, vertelt Expeels.

Daarna konden de drie jongeren inbreken in de gebouwen. “Thomas merkte op dat er cash is gestolen. Het is een wonder dat er verder niks weg is, maar alleen al deze streken zijn erg jammer. We plaatsten een bericht op Facebook, dat werd al meer dan 700 keer gedeeld. We zullen ook naar de politie stappen”, zegt de zaakvoerder. “Bij een eerste contact met de politie bleek dat het drietal de hele namiddag vandalenstreken uithaalde, ook bij een bedrijf in Aalter.”

Rechtszaak

Het is niet de eerste keer dat Prolectro slachtoffer wordt van diefstal aan hun pand aan ’t Fort. “De eerste keer was toen we hier nog bezig waren met de bouw. De dief werd toen op heterdaad betrapt en de rechtszaak daarover komt voor in september. Ondertussen hebben we camerasystemen en een alarmsysteem. Meer kunnen we toch niet doen? Vier minuten later was ik al ter plaatse. We kunnen toch niet dag en nacht patrouilleren?”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier