Blankenbergenaar schendt voorwaarden en krijgt alsnog twee jaar effectief voor fatale overdosis fentanyl

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een 33-jarige Blankenbergenaar heeft voor de Brugse rechtbank twee jaar effectieve celstraf gekregen voor zijn aandeel in de fatale overdosis van een 43-jarige vrouw. Neill V. kreeg die straf eerst met uitstel opgelegd, maar schond zijn voorwaarden op flagrante wijze.

Op 15 februari 2019 kwam het slachtoffer op haar appartement in Brugge om het leven door een dodelijke cocktail van medicijnen, waaronder de pijnstiller fentanyl. Onderzoek wees uit dat de medicatie enkele dagen eerder met vervalste doktersvoorschriften werd aangeschaft door de ex-partner van het slachtoffer en Blankenbergenaar Neill V. (33).

Op 10 november 2022 kreeg V. voor de Brugse strafrechtbank dertig maanden effectief. Maar een jaar later werd die straf door het hof van beroep in Gent omgezet in twee jaar celstraf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden.

Op 13 maart dit jaar werd V. evenwel opgepakt na een winkeldiefstal met geweld in Blankenberge. Eerder had hij ook al andere voorwaarden aan zijn laars gelapt. Intussen werd de Blankenbergenaar in december vorig jaar ook nog veroordeeld voor inbraken, diefstallen, vernielingen en verboden wapendracht. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier