Algerijnen stelen polshorloge van oudere man in Knokke: “Waren duidelijk op zoek naar een prooi”

Foto ter illustratie. © Unsplash
Redactie KW

Een oudere man werd een maand geleden in Knokke-Heist beroofd van zijn polshorloge. Twee Algerijnen werkten samen met een minderjarig persoon om de feiten te plegen. Het Openbaar Ministerie vordert celstraffen tot een jaar.

Twee illegale jongeren stonden donderdagochtend voor de Brugse strafrechter terecht voor mededaderschap aan diefstal met geweld. Een oudere man werd op 25 mei op klaarlichte dag door een minderjarig persoon beroofd van zijn polshorloge. De twee Algerijnen namen deel aan de feiten door het slachtoffer in te sluiten.

Daarom besloot het parket het duo voor de rechtbank te dagen. “Ze waren duidelijk op zoek naar een prooi om te beroven“, zei de procureur. Mohamed T. besloot, nadat hij besefte dat er camera’s hingen, het horloge terug te brengen naar het slachtoffer.

Vonnis

De politie kon het duo uiteindelijke staande houden toen ze een taxi wilden instappen. Enkele ogenblikken voordien had Omar G. zich al losgerukt van diezelfde wijkagent. Hij moest zich daarom ook verantwoorden voor weerspannigheid.

Het aandeel van G. wordt geminimaliseerd en ook advocaat Olivier Simaey is van mening dat zijn cliënt geen belangrijke rol speelde. Beide mannen riskeren een celstraf tussen de zeven maanden en een jaar. Vonnis op 27 juni. (CCA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier