Brandstichting in Spiere-Helkijn: garage brandt volledig uit

De garage is helemaal uitgebrand (Foto JF)
Jonathan Folens
Jonathan Folens Medewerker KW

In de Stationsstraat in Spiere-Helkijn is zaterdagochtend een garage uitgebrand. Het parket van Kortrijk bevestigde dat het om een opzettelijke brandstichting ging. De zoon des huizes zag iemand weglopen met een jerrycan. Niemand raakte gewond.

De brandweer werd rond 10 uur 30 opgeroepen voor een woningbrand in de Stationsstraat in Spiere-Helkijn, op de grens met Zwevegem. Ter plaatse bleek de brandhaard zich in de garage aan de achterliggende Spinnetstraat te bevinden. Het houten gebouw stond in geen tijd in lichterlaaie.

De brandweer kon de bijhorende woning vrijwaren maar kon niet voorkomen dat de garage volledig uitbrandde. Ook de twee aanpalende garages raakten beschadigd. Aan de ene kant sprongen twee zijramen door de hitte, de andere garage raakte beschadigd aan het dak en aan de poort. Al snel werd vermoed dat het vuur opzettelijk aangestoken werd. De zoon des huizes zag kort na het ontstaan een man weglopen met een jerrycan.

Het parket stelde een branddeskundige aan om de precieze omstandigheden te onderzoeken, maar bevestigde intussen dat er wel degelijk sprake is van brandstichting. Vermoedelijk kaderen de feiten in de relationele sfeer. Het is nog niet duidelijk of de politie al een verdachte kon arresteren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier