Bewoner gearresteerd op verdenking van brandstichting, uitslaande brand vernielt appartement in Rumbeke

Eén flat brandde volledig uit. © CSD
Redactie KW

Een uitslaande brand bracht woensdagavond zware schade aan een appartement in de Louis Leynstraat in Rumbeke aan. De bewoner werd gearresteerd op verdenking van brandstichting, meldt het parket. De buren kijken niet meer op van een incident in hun appartementsgebouw. “Hopelijk keert de rust hier nu een beetje terug.”

De bewoners van een appartementsgebouw met vier appartementen in de Louis Leynstraat werden woensdagavond omstreeks 21.15 uur plots opgeschrikt door enkele knallen.

Balkon

“Mijn vrouw en ik zaten in de zetel naar televisie te kijken. Bij het horen van de knallen liep ik onmiddellijk naar beneden. Ik zag dat er in een van de twee bovenste appartementen brand was uitgebroken en belde onmiddellijk de hulpdiensten op”, aldus bewoner Marc.

Bij aankomst stond de bewoner van het appartement boven op zijn balkon. Het vuur sloeg al snel door het raam. De man kon gelukkig aan de ene kant van zijn balkon schuilen. Buurtbewoners zagen hoe hij soms wild schoppend met zijn benen naar de vlammen ging.

Bewoner aangehouden

De brandweer kreeg het vuur in de woonkamer van het appartement uiteindelijk snel onder controle. De 42-jarige man stribbelde tegen en wou aanvankelijk niet mee naar beneden komen.

Een branddeskundige werd aangesteld om de precieze oorzaak van de brand te onderzoeken. De bewoner werd gearresteerd op verdenking van opzettelijke brandstichting. Hij moet voor de onderzoeksrechter verschijnen.

(lees verder onder de foto)

De brandweer kreeg het vuur in de woonkamer van het appartement uiteindelijk snel onder controle.
De brandweer kreeg het vuur in de woonkamer van het appartement uiteindelijk snel onder controle. © Stefaan Beel

Na de brand moest een gezin met drie kinderen, dat vlak onder het appartement waar het brandde, woont, de nacht doorbrengen bij vrienden iets verderop in de straat. Marc en zijn vrouw en de bewoner van het vierde appartement konden gewoon in het gebouw overnachten.

De bewoners van het appartementsgebouw kijken niet meer op van een nieuw incident. “Wij wonen hier inmiddels 33 jaar. Het was hier altijd rustig. Vorig jaar kwam de 42-jarige man hier wonen. Sindsdien is het altijd wel iets. Er komen hier wagens met vreemde nummerplaten aanrijden, er werden al fietsen gestolen en een maand geleden was er hier nog een incident waarbij iemand gewond geraakte. De week nadien stampte de bewoner nog een deur in”, somt Marc de verschillende incidenten op. Hij hoopt dat er dringend verandering komt. “Hopelijk keert de rust nu een beetje terug.” (CSD/BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier