Froukje zette zich begin dit jaar met haar single "Groter Dan Ik" in een klap neer als één van de nieuwe beloften van de Nederlandse alternatieve pop. In de track - die inmiddels bijna 1,5 miljoen keer gestreamd is - uit ze haar zorgen over de klimaatcrisis. De memorabele zin 'Happy new year, de wereld staat in de fik' van de jonge Conservatoriumstudente sloeg in als een bom en ook het vervolg 'Ik Wil Dansen'sloeg aan. De Rotterdamse zangeres brengt vandaag 'Licht en Donker' uit via Top Notch. Het is een single over het zoeken naar de balans tussen licht en donker in de liefde. Ook kondigt ze haar eerste EP aan, die begin volgend jaar zal verschijnen als zij ook het nieuwe 3FM-talent is.

"Het leven is een combinatie van lichte en donkere dingen. Gelukkig worden is zoeken naar een balans tussen de twee. Licht en Donker gaat over toegeven aan de donkere kant van het leven en mijn zoektocht naar liefde waarin er ruimte is voor licht én donker, "zegt Froukje.

Froukje Veenstra is nog maar 18 jaar toen ze begin 2020 met haar single 'Groter Dan Ik' viraal ging. De single biedt haar dansbare en zelfgeschreven perspectief op de huidige klimaatcrisis. In mei verscheen haar tweede single 'Ik Wil Dansen', die ook raakt aan relevante existentiële thema's en bol staat van intrigerende zanglijnen, gebracht met een natuurlijke nonchalance maar ook een scherpschietend en vakkundig talent voor melodie. Beide singles zijn in korte tijd goed voor meer dan één miljoen streams. Het belooft al met al een interessant jaar te worden voor Froukje, die zich voortbeweegt met een aura van authenticiteit en inhoudelijke urgentie dat in een woelig tijdperk even verfrissend als broodnodig aandoet. (PADI)

Froukje zette zich begin dit jaar met haar single "Groter Dan Ik" in een klap neer als één van de nieuwe beloften van de Nederlandse alternatieve pop. In de track - die inmiddels bijna 1,5 miljoen keer gestreamd is - uit ze haar zorgen over de klimaatcrisis. De memorabele zin 'Happy new year, de wereld staat in de fik' van de jonge Conservatoriumstudente sloeg in als een bom en ook het vervolg 'Ik Wil Dansen'sloeg aan. De Rotterdamse zangeres brengt vandaag 'Licht en Donker' uit via Top Notch. Het is een single over het zoeken naar de balans tussen licht en donker in de liefde. Ook kondigt ze haar eerste EP aan, die begin volgend jaar zal verschijnen als zij ook het nieuwe 3FM-talent is. "Het leven is een combinatie van lichte en donkere dingen. Gelukkig worden is zoeken naar een balans tussen de twee. Licht en Donker gaat over toegeven aan de donkere kant van het leven en mijn zoektocht naar liefde waarin er ruimte is voor licht én donker, "zegt Froukje. Froukje Veenstra is nog maar 18 jaar toen ze begin 2020 met haar single 'Groter Dan Ik' viraal ging. De single biedt haar dansbare en zelfgeschreven perspectief op de huidige klimaatcrisis. In mei verscheen haar tweede single 'Ik Wil Dansen', die ook raakt aan relevante existentiële thema's en bol staat van intrigerende zanglijnen, gebracht met een natuurlijke nonchalance maar ook een scherpschietend en vakkundig talent voor melodie. Beide singles zijn in korte tijd goed voor meer dan één miljoen streams. Het belooft al met al een interessant jaar te worden voor Froukje, die zich voortbeweegt met een aura van authenticiteit en inhoudelijke urgentie dat in een woelig tijdperk even verfrissend als broodnodig aandoet. (PADI)