Vijf afhaaltips van Het Lekkere Westen

Serge Smagge zorgt voor een buitengewone Valentijn. (Foto Westtoer)
Serge Smagge zorgt voor een buitengewone Valentijn. (Foto Westtoer)
Bert Vanden Berghe

Het Lekkere Westen verzamelde meer dan 250 adressen waar je een heerlijk afhaalgerecht van een toprestaurant uit de streek kan bestellen. Wij geven al enkele tips om je op weg te helpen.

Restaurant Buiten Gewoon in Koolskamp vertoeft in de zevende hemel. Van vrijdagavond 12 februari tot zondag 14 februari kan je er terecht voor een valentijnsmenu voor 48 euro per persoon. Het menu van chef Serge Smagge vermeldt onder andere tartaar verde van zeebaars, carpaccio van wit-blauw, sint-jakobsvrucht en hertensteak. Maar je kan ook kreeft afhalen.

Restaurant Buiten Gewoon, Oude Ardooisestraat 28 in Koolskamp.

Info op www.restobuitengewoon.be.


Wereldkeuken dichtbij

Kristof Deprez van De Mangerie laat je de wereld afreizen met zijn afhaalgerechten. (Foto Westtoer)
Kristof Deprez van De Mangerie laat je de wereld afreizen met zijn afhaalgerechten. (Foto Westtoer)

De Mangerie in Brugge neemt je naar aanleiding van valentijn mee op een honeymoon. Chef Kristof Deprez heeft voor de dag van de geliefdenenkele loveboxes samengesteld waar je thuis van kan genieten. Je hebt keuze uit de romantic box (2 personen) voor 100 euro, menage à trois box voor 150 euro of single box voor 50 euro. Laat je verrassen door de Italiaanse vitello tonato, de Thaise crabcakes en de Carribean lobster.

Restaurant De Mangerie, Oude Burg 20 in Brugge. Ontdek het menu en reserveer op

www.mangerie.com.


Klaar in 10 minuten

Chef Pieter bokste een snel en lekker viergangenmenu in elkaar. (Foto Westtoer)
Chef Pieter bokste een snel en lekker viergangenmenu in elkaar. (Foto Westtoer)

Chef Pieter van het vermaarde ‘Pieter kookt’ in hartje Roeselare bereidt zijn takeawayaanbod perfect voor zodat je thuis in tien minuten een restaurantwaardig gerecht op tafel tovert. Je kan het viergangenmenu van de chef met onder meer kreeft en gebakken kabeljauwrug voor 59 euro bestellen. Daarnaast kan je ook enkele gerechten afzonderlijk verkrijgen.

Pieter kookt, Delaerestraat 32 in Roeselare. Ontdek het aanbod op www.pieterkookt.be/take-away.


Lokaal lekkers

Chef Pascal Rubben is verzot op lokale specialiteiten. (Foto Westtoer)
Chef Pascal Rubben is verzot op lokale specialiteiten. (Foto Westtoer)

Chef Pascal Rubben van restaurant ’t Molenhof in Vleteren biedt dagelijks diverse gerechten aan. Die bestel je best wel minimum twee dagen op voor hand. Op de kaart vind je vooral lokale specialitei tenals konijn in Vleteren Alt-bier, Vleterse

hennepotof hutsepot/brasvar spiering… En proef ook eens het huisbereide cuberdonijs. Ontdek de volledige takeawaykaart op de website, met de knop ‘afhaal’ bij de tab ‘menu’.

Restaurant ’t Molenhof, Veurnestraat 2 in Vleteren. Bestellen kan op www.t-molenhof.be.


Watertanden bij Wasserette

Wibo Lemmens neemt je mee ‘op zwier’. (Foto Westtoer)
Wibo Lemmens neemt je mee ‘op zwier’. (Foto Westtoer)

Chef Wibo Lemmens van restaurant Wasserette in Nieuwpoort stelt ‘Wasserette op zwier’ voor, een nieuw takeaway-pop-upconcept. ‘In den toog’ vind je gerechten als gegratineerde venkel, tartaar van holsteinrund, bisque van grijze garnalen… ‘Grab and go’ omvat onder meer tarbotfilet, waterzooi van hoevekip… Aan keuze en lekkers geen gebrek!

Wasserette, Marktstraat 38 in Nieuwpoort. Ontdek het volledige aanbod op

www.de-wasserette.be/op-zwier.


Ontdek alle adressen op www.hetlekkerewesten.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier