Vegetarische enchilada’s met bonen

Redactie KW

De beste recepten van West-Vlaanderen verzamelen, dat is de missie van Jozefien Eggermont. Met de enchilada’s van Vincent Heughebaert gaan we een beetje de provinciegrenzen ver te buiten.

“Vegetarisch koken, kan iedereen”, opent Vincent uit Ieper. Hij eet al sinds z’n 16de vegetarisch. “Mijn vrouw en kinderen eten traditioneel, dus kook ik aparte potjes. Ik hou ervan om de wereldkeuken te integreren in wat ik kook.

Ik pluk ook heel wat inspiratie van Pinterest. Voor niet-veggies is dit gerecht perfect om eens uit te proberen.

Vincent leerde koken van een goeie vriend in de horeca.

Hij maakt ook deel uit van EVA West, die vegetarisch eten aanmoedigt.

RECEPT

acht tortilla’s voor vier personen

INGREDIENTEN

halve liter enchiladasaus

2 eetlepels olijfolie

1 rode ui, gesnipperd

1 rode paprika, in grove brunoise

250 g broccoliroosjes

1 theelepel komijnpoeder

snuifje kaneel

250 g jonge spinazie

1 blik zwarte bonen

100 g geraspte emmentaler- of cheddarkaas

zout en zwarte peper

8 tortilla’s

koriander of peterselie

Vegetarische enchilada's met bonen

WERKWIJZE

Verhit de olijfolie in een pan en stoof de uien glazig.

Voeg de broccoli en paprika toe en laat garen op

een zacht vuur tot de broccoli licht gekleurd is.

Strooi de komijn en de kaneel over de groenten en meng goed. Roer de spinazie in kleine porties door de groenten tot ze krimpt. Doe de groenten in een mengkom, samen met de gespoelde zwarte bonen, de kaas en een paar lepeltjes enchiladasaus. Kruid met zout en peper. Meng goed.

Verwarm de oven tot 200 °C. Vet een ovenschaal in met olie. Giet een kleine hoeveelheid enchiladasaus in de ovenschaal en strijk gelijkmatig open.

Verdeel wat vulling over de tortilla, plooi de linker- en daarna de rechterzijde dicht zoals een wrap, en plaats ze omgekeerd in de ovenschaal. Doe dat voor de acht tortilla’s.

Giet de resterende saus over het midden van de enchilada’s. Laat de topjes aan weerszijden sausvrij. Strooi de rest van de kaas over de enchilada’s.

Zet de schaal zo’n 20 minuten in de oven. Strooi de peterselie of koriander over de schotel en serveer meteen.