Martine Vandenbussche maakt Notenflan

Redactie KW

“Onze zoon woont in een huis van een eeuw oud. In de tuin staat een prachtige notenboom met enorm veel noten, vroeger kwam zelfs de hele buurt er rapen”, lacht Martine Vandenbussche uit Kortrijk. “Ook voor ons waren de noten zeker welkom, dus ging ik op zoek naar lekkere receptjes. Deze notenflan is intussen een klassieker geworden. Mijn man kraakt de noten, ik verwerk ze.”

Martine Vandenbussche maakt Notenflan

“De flan is eigenlijk heel eenvoudig om te maken, het opstaande randje deeg geeft de taart een chique toets. Wil je zelf het deeg maken, dan kan dat met 175gram zelfrijzende bloem, 90gram boter, 1 lepeltje olie, 45gram suiker, 1 pakje vanillesuiker en 1 ei”, geeft Martine mee.

INGREDIENTEN

voor een taartvorm van 25cm diameter

1 rol blader- of kruimeldeeg

170gram geconcentreerde melk

170gram kokosmelk

100gram suiker

100gram walnoten

een halve koffielepel kaneel

3 eieren

WERKWIJZE

Rol het deeg uit in je taartvorm en prik er gaatjes in met een vork. Laat het randje rechtstaan, vouw het niet naar binnen. Knip het overtollige bakpapier weg.

Doe de kokosmelk, geconcentreerde melk, suiker, eitjes en het snuifje kaneel in een kom. Meng alles goed door elkaar, maar gebruik daarvoor geen mixer. Maal de noten fijn, maar zorg wel dat er nog wat beet in zit. Voeg de noten toe.

Giet het beslag in de taartvorm en zet in een voorverwarmde oven op 180°C voor 35 minuten. De vulling mag vast, maar niet droog zijn als je de taart uit de oven haalt. Het lijkt alsof ze niet genoeg gebakken is, maar dat is normaal voor een flan.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.