https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Het zijn kleuren die doen dromen en durven

Thalisa Devos
Thalisa Devos Chef Magazine

We zijn bijna even oud en in dezelfde stad in West-Vlaanderen geboren. Ik was op de launch van haar collab met Bellerose. En toch is het pas twee weken geleden dat ik designer – en ons covermodel – Laurence Leenaert voor het eerst ontmoette. In Marrakesh dan nog. De plek waar ze nu vijf jaar woont en werkt aan haar kleurrijke lifestylelabel LRNCE. De Kortrijkse timmert aan wereldsucces, werd recent opgepikt door Fendi, maar maakte voor ons toch nog even tijd. Alles wat ze maakt, van kimono’s tot tapijten en keramiek, de hele collectie ademt Marokko. De fijne kleuren, het prachtige handwerk, de joie de vivre. Net zoals Laurence, voelde ik ook een coup de coeur bij mijn eerste bezoek aan de stad. Ik begrijp dat vrije zielen er sinds jaar en dag inspiratie vinden. Het zijn, niet louter, maar toch vooral, de kleuren die er doen dromen en durven.

Weg met monochroom minimalisme. De lentecollecties schreeuwen kleur, vorm en spel. Yes!

Kleur, het is de – effectief – rode draad in deze special mode geworden. In de ‘blikvangers’ van onze lezers, in de collectie regenjassen die we hier – jammer genoeg – meer nodig hebben dan in Marrakesh, in het interieur van een duo moderne nomaden, tot in onze kookpotten. Weg met monochroom minimalisme. De lentecollecties schreeuwen kleur, vorm en spel. Yes. Omdat de wereld, en veel mensen erin, al grijs genoeg zijn. Omdat kleur in je garderobe, je interieur, en bij uitbreiding je hele leven, een positief effect heeft op je gemoed. Ik moet toegeven, sinds ik terug ben van een microtripje Marrakesh heb ik geen zwart kledingstuk meer aangehad, drink ik elke morgen mijn koffie uit een handgeschilderde oranje mok van LRNCE en heb ik er zin in. Om te knallen. Op alle vlakken.

Coverfoto by Victoria Nossent for LRNCE x Bellerose

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten