VIDEO Deze man heeft alle bomen in Roeselare geteld (en het zijn er te weinig, zegt hij)

Frederik Degryse heeft een filmpje op YouTube gepost waarin hij wil aantonen dat zijn Roeselare vooral uit ‘vijftig tinten grijs’ bestaat.

© Frederik Jaques

De Roeselarenaar, die wel wat weg heeft van frontman E van Eels, vindt dat het centrum van de Rodenbachstad best wel wat groener mag ogen en heeft daarover een boompje opgezet. De man trok enthousiast naar de dienst toerisme, bakende op een stadsplannetje alles binnen de stadsring af, en ging vervolgens aan het tellen. Bomen tellen, meer bepaald, in alle straten binnen die perimeter.

Hij kwam uiteindelijk uit op 1.121, op zich toch al een behoorlijk bosje – zeker als je weet dat onder andere het Geitepark en de Kleine Bassin nog niet eens werden meegeteld – maar voor Frederik Degryse nog onvoldoende. “Hier zijn we aan de M (hij staat bij Hotel M op het Stationsplein, red), van ‘meer bomen en meer groen’. Dat is wat we moeten hebben”, besluit hij.

(FJA)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.