Filmpje stelt levensgevaarlijke route voor fietsers naar haven Zeebrugge aan de kaak

Op de website van de fietsersbond van Brugge (en nu ook op deze website) is een hallucinant filmpje te zien van een fietser die in alle vroegte naar de haven van Zeebrugge peddelt. De man, die intussen commentaar levert, wordt af en toe bijna van zijn sokken gereden door personenwagens en vrachtwagens die snelheidsbeperkingen en het inhaalverbod aan hun laars lappen.

Bovendien is de route die de fietser volgt af en toe amper verlicht en moet hij met alle risico’s van dien op de drukke rijbaan fietsen. De Fietsersbond van Brugge pleit naar eigen zeggen al jaren voor fietspaden in de (achter-)haven, in de transportzone en in de bedrijfsterreinen. Er is overigens al een masterplan voor de haven van Zeebrugge en omgeving, maar de Fietsersbond vraagt zich af wanneer dat concreet wordt.

Masterplan

De Zeebrugse haven zal over enkele jaren vlotter bereikbaar zijn per fiets, klinkt het. Het Masterplan Fiets (2010) is een initiatief van het havenbedrijf MBZ, het Brugse stadsbestuur en het West-Vlaamse provinciebestuur. Hoofdaanleiding van de opdracht is dat de haven van Zeebrugge en zijn omgeving kampt met een onveilige en gebrekkige infrastructuur voor functioneel en recreatief-toeristisch fietsverkeer. Hierdoor is de haven zelf moeilijk bereikbaar voor werknemers die met de fiets naar hun werk willen komen en vormt de haven een echte barrière voor toeristisch-recreatief verkeer. Via de ontwikkeling van een veilig en comfortabel fietsnetwerk in en om de haven kan een belangrijke impuls gegeven worden aan het gebruik van de fiets in en om de haven van Zeebrugge, voornamelijk bestemd voor inwoners en werknemers van de haven. En dat is, zo toont het filmpje, dringend nodig.

(FV)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Meer ook over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.