Wytewa Roeselare en BBC Zwevezele spreken over fusie

Er zijn gesprekken aan de gang tussen het bestuur van Wytewa Roeselare een BBC De Westhoek Zwevezele om samen te smelten tot een grote fusieclub.

De kans bestaat dat er volgend seizoen naast KBBC Oostkamp en BMS Waregem One toch nog derde een West-Vlaamse ploeg actief zal zijn in tweede nationale. BBC De Westhoek Zwevezele en Wytewa Roeselare zijn immers aan het praten over een fusie. „Peter Casteleyn, geldschieter en manager in Zwevezele, en ik zijn het idee genegen, maar onze achterban moet zich nog uitspreken”, klinkt het bij Kurt Callewaert, manager van Wytewa Roeselare.

Onder welke vlag de club zal spelen, is nog niet beslist. „Of het nu Wytewa De Westhoek of De Westhoek Wytewa is, dat zijn zorgen voor later. Als het al tot een samenwerking komt. Het plan is om met de tweedeklasser naar Schiervelde te trekken en de jeugdploegen zowel in Zwevezele als in Roeselare te laten spelen. Er ligt uiteindelijk maar 20 kilometer tussen beide sporthallen”, aldus Kurt Callewaert.

Vrijdag wordt er in Zwevezele vergaderd over een eventuele fusie, ook Roeselare spreekt zich binnenkort uit. Volgende week weten we allicht of het ook effectief tot een fusie komt.

Intussen raakte bekend dat ook Bervan Tielt stopt met de eerste ploeg in tweede landelijke. „Misschien moeten we ook Tielt in het verhaal betrekken”, aldus Peter Casteleyn, die woensdag al contact opnam met Bertrand Vandewege, afscheidnemend voorzitter van Bervan Tielt.

(mvdr/ON)

Meer in Krant van West-Vlaanderen van deze week.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.